ΑΘΗΝΑ
09:18
|
03.05.2024
Πυραυλική επίθεση στόχευσε διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυραυλική επίθεση στόχευσε διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ την Κυριακή, προκαλώντας πυρκαγιά σε μια από τις κύριες δεξαμενές του που αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο, ανέφεραν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σε ανακοίνωσή τους, αναφέρει το Reuters.

Ένας πύραυλος προσγειώθηκε επίσης στον εξωτερικό φράκτη του διυλιστηρίου χωρίς να προκαλέσει θύματα, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα την Κυριακή, οι αντιτρομοκρατικές αρχές στην περιοχή του Κουρδιστάν δήλωσαν ότι έξι πύραυλοι έπεσαν κοντά στο διυλιστήριο KAR στο Ερμπίλ, προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν από την επαρχία Νινευή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είπαν ότι βρήκαν ένα σημείο εκτόξευσης και τέσσερις πυραύλους στην πεδιάδα της Νινευή μετά την επίθεση και τους εξουδετέρωσαν.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μουσταφά αλ-Καντίμι δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα καταδιώξουν τους δράστες της “άνανδρης επίθεσης”, όπως είπε, συζητώντας την κατάσταση ασφαλείας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κούρδο ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού στο Twitter.

Τρεις πύραυλοι έπεσαν επίσης κοντά στο διυλιστήριο στις 6 Απριλίου, χωρίς να προκληθούν θύματα. Πηγές στην περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν δήλωσαν τότε στο Reuters ότι το διυλιστήριο ανήκει στον Ιρακινό Κούρδο επιχειρηματία Μπαζ Καρίμ Μπαρζαντζί, διευθύνοντα σύμβουλο της μεγάλης εγχώριας εταιρείας ενέργειας του Ομίλου KAR.

Τον Μάρτιο, το Ιράν επιτέθηκε στο Ερμπίλ με δώδεκα βαλλιστικούς πυραύλους σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην πρωτεύουσα της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ που φαινόταν να στοχεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. Μόνο ένα άτομο τραυματίστηκε σε εκείνη την επίθεση.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα