ΑΘΗΝΑ
01:20
|
20.05.2024
«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μία επικίνδυνη, ακόμη και δραματική κατάσταση» είπε ο Σολτς φανερώνοντας τις ανησυχίες για επέκταση του πολέμου στην ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρώπη ζει «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου» υποστηρίζει ο Γερμανός Καγκελάριος  Όλαφ Σολτς στην συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό Stern.

Προειδοποιεί σε δραματικό τόνο για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στις απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων, ο καγκελάριος τονίζει ότι «ενόψει του πολέμου, πρέπει να ληφθούν όλα υπόψιν καιδεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες σε ό,τι αφορά τον Πούτιν». Θεωρεί ότι το «καθήκον» της γερμανικής κυβέρνησης είναι να αποτρέψει τη χρήση τέτοιων όπλων.

Παραδέχεται ότι διεθνώς «βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μία επικίνδυνη, ακόμη και δραματική κατάσταση» μην κρύβοντας τις ανησυχίες πολλών ανθρώπων για επέκταση του πολέμου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβεβαιώνει πως η Ουκρανία θα έχει τη γερμανική στήριξη μέχρι να αποσυρθούν πλήρως τα ρωσικά στρατεύματα αναφέροντας πως «η Ουκρανία θα αποφασίσει» για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

Ερωτηθείς εάν σήμερα θα αρνούνταν και πάλι να κάνει την στρατιωτική του θητεία όπως είχε κάνει κατά τη δεκαετία του 1980, ο Σολτς απάντησε αρνητικά ισχυριζόμενος πως σήμερα βλέπει «τα πράγματα διαφορετικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα