ΑΘΗΝΑ
04:18
|
05.10.2023
Αφορμή η δικαστική απόφαση για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. Κάλεσμα για συμμετοχή από το mέta-cinema στη διαδήλωση απόψε στο Μοναστηράκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακυρώνεται η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ruins/Ερείπια» (2013) της Ζωής Μαυρουδή, που συνιστά ακριβώς το «χρονικό της διαπόμπευσης» των φερόμενων ως οροθετικών γυναικών εξαιτίας της σημερινής απόφασης για την υπόθεση δολοφονίας/λιντσαρίσματος του Ζακ Κωστόπουλου. Οι προβολές της σειράς mέta-cinema, επρόκειτο να συνεχιστούν σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου, στις 19:30, στον «Μικρόκοσμο» (Λεωφόρος Συγγρού 106), με ελεύθερη είσοδο. Ωστόσο, η υπόθεση του Ζακ αλλάζει τα δεδομένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την ακύρωση της προβολής του ντοκιμαντέρ «Ruins/Ερείπια» (2013) της Ζωής Μαυρουδή:

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ»…

…η οροθετικότητα, η σεξεργασία και η χρήση ουσιών παραμένουν στιγματισμένες και τα υποκείμενα τους αντιμέτωπα με την κατασταλτική βία, τη διαπόμπευση και την απουσία δομών κοινωνικής υποστήριξης.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ»…

…οι πολιτικοί πρωταγωνιστές εκείνου του σκανδάλου εξακολουθούν να απεργάζονται τη «σωτηρία της χώρας», η αστυνομική αυθαιρεσία αθωώνεται και ενθαρρύνεται, ενώ οι πιο ευάλωτοι της κοινωνίας μένουν πιο ευάλωτοι από ποτέ.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ»…

…η σκανδαλώδης σημερινή δικαστική απόφαση για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου φέρνει και πάλι την αγανάκτηση μας στους δρόμους.

Οι εξελίξεις δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στην προγραμματισμένη για απόψε προβολή της ταινίας Ruins της Ζωής Μαυρουδή στο πλαίσιο του mέta-cinema, αλλά απαιτούν την αυτοπρόσωπη συμπόρευσή μας με τον κόσμο του κινήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7.30 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Ζητούμε συγγνώμη από το κοινό και τους ομιλητές για την επιβεβλημένη ακύρωση και δεσμευόμαστε να επαναπρογραμματίσουμε άμεσα την προβολή της ταινίας Ruins και την (τόσο απαραίτητη, όπως αποδεικνύεται διαρκώς) συζήτηση που θα την συνοδεύει.

Η ομάδα του mέta

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Για να μην γίνει το Απαρτχάιντ στη Νέα Μέση Ανατολή η εναλλακτική της εθνικής μας ανεξαρτησίας

Απεργία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων σε νοσοκομεία των ΗΠΑ

«Γούνα Τέλος» λένε περιβαλλοντικοί ακτιβιστές έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αυλαία στην ιστορική Σύνοδο των Επισκόπων στο Βατικανό με… ψήφο γυναικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα