ΑΘΗΝΑ
08:11
|
26.04.2024
Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει να μπει τέλος στα «εγκλήματα πολέμου και στους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Ντονμπάς».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιέσεις στο Κίεβο ώστε να σταματήσει τις «φρικαλεότητες» στην Ουκρανία ζήτησε μεταξύ άλλων σήμερα από τον Γάλλο ομολόγό του, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα και η οποία διάρκεσε περίπου δύο ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει τα μπει τέλος στα «εγκλήματα πολέμου (και) στους μαζικούς βομβαρδισμούς πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς» που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.

Viral στο Twitter το τραπέζι της συνάντησης Πούτιν-Μακρόν

«Η Δύση μπορεί να βοηθήσει να τεθεί τέλος σ’ αυτές τις φρικαλεότητες με το να ασκήσει επιρροή στην κυβέρνηση του Κιέβου και να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία», μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τις δηλώσεις του Κρεμλίνου.

Επιπλέον ο Ρώσος ηγέτης υποστήριξε ότι μία πιθανή διεθνής επισιτιστική κρίση μπορεί να προκληθεί εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να οφείλεται αποκλειστικά στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν είπε επίσης στον Γάλλο ομόλογο του ότι παρά τα όσα έχουν γίνει η Μόσχα είναι ακόμη έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα