ΑΘΗΝΑ
06:45
|
27.04.2024
Εκτίμησε πως στην περίπτωση της Ουκρανίας «άλλες χώρες δημιούργησαν την σύγκρουση» αποφεύγοντας να τις κατονομάσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα «γαβγίσματα» του ΝΑΤΟ στην πόρτα της Ρωσίας μπορεί να προκάλεσαν την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία τονίζει σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Πάπας Φραγκίσκος επισημαίνοντας πως προβληματίστηκε πολύ σε σχέση με την επίθεση της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

Χαρακτήρισε την ρωσική στάση στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα «θυμού που δεν ξέρω εάν προκλήθηκε ή ίσως διευκολύνθηκε από τις γειτονικές χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου».

desc img

Εκτίμησε πως στην περίπτωση της Ουκρανίας «άλλες χώρες δημιούργησαν την σύγκρουση» αποφεύγοντας να τις κατονομάσει. Συσχέτισε τον πόλεμο εκεί με τις συγκρούσεις σε άλλες χώρες που προσέλκυσαν «διεθνή συμφέροντα» κατονομάζοντας ως τέτοιες την «Συρία, την Υεμένη, το Ιράκ, και τον έναν πόλεμο μετά τον άλλο στην Αφρική».

Πεδίο δοκιμής νέων όπλων η Ουκρανία…

Κληθείς να σχολιάσει την αποστολή όπλων και στρατιωτικών εξοπλισμών από δυτικές χώρες στην Ουκρανία ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Δεν γνωρίζω πώς να απαντήσω, είμαι πολύ μακριά. Δεν ξέρω εάν είναι σωστό να εξοπλίζεις τους Ουκρανούς με όπλα» Και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι σαφές είναι πως σε αυτήν την χώρα δοκιμάζονται όπλα…Οι πόλεμοι δίνονται για αυτό: για να δοκιμαστούν όπλα που φτιάχτηκαν».

Στη συνέχεια ο Πάπας δήλωσε έτοιμος να ταξιδέψει ως την Μόσχα για να συναντήσει τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και να απευθύνει έκκληση για ειρήνη, αλλά το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρότασή του, τονίζοντας πως από την αρχή του πολέμου κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη «να σταματήσουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα