ΑΘΗΝΑ
09:55
|
19.04.2024
Δύο οδηγίες για την προώθηση εθνικών «πρωτοβουλιών» για την ανάπτυξη της κβαντικής επιστήμης στον τομέα της πληροφορικής υπέγραψε ο πρόεδρος Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο οδηγίες για την προώθηση εθνικών «πρωτοβουλιών» για την ανάπτυξη της κβαντικής επιστήμης στον τομέα της πληροφορικής (Quantum Information Science, QIS),  υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει το τεχνολογικό και επιστημονικό προβάδισμα των ΗΠΑ έναντι ανταγωνιστικών χωρών όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Οι δύο οδηγίες του προέδρου Μπάιντεν κατά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επιχειρούν να ανοίξουν τον δρόμο για την συνέχιση της «αμερικανικής ηγεσίας σε έναν πολλά υποσχόμενο τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας» μετριάζοντας το ρίσκο που θέτουν οι κβαντικοί υπολογιστές για την «εθνική και οικονομική ασφάλεια» των ΗΠΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η κβαντική επιστήμη υπολογιστών δεν επιδιώκει την αντικατάσταση των παραδοσιακών υπολογιστών αλλά είναι ένα θεμελιωδώς διαφορετικό είδος  υπολογιστή με ικανότητα να αναλύει πληροφορίες με τρόπους που οι σημερινοί υπολογιστές αδυνατούν.

Αναφέρεται επίσης πως οι πρόσφατες εξελίξεις στον κβαντικό τομέα QIS δείχνουν τη δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης καινοτομιών στην οικονομία των ΗΠΑ, από τον τομέα της Ενέργειας ως την ιατρική μέσω προηγμένων επιτευγμάτων που μπορεί μεσοπρόθεσμα να οδηγήσουν σε νέες «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και οικονομικές ευκαιρίες για όλους τους Αμερικανούς».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε και ένα «Μνημόνιο Εθνικής Ασφάλειας»  με σκοπό την αντιμετώπιση των «κινδύνων που τίθενται από τους κβαντικούς υπολογιστές στην κυβερνοασφάλεια της Αμερικής» μεταξύ άλλων μέσω της θέσπισης νέων κριτηρίων ενίσχυσης των συστημάτων κρυπτογράφησης ώστε να θωρακιστούν κατά το δυνατόν οι ψηφιακές επικοινωνίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα