ΑΘΗΝΑ
01:27
|
19.04.2024
Ο υπερσυντηρητικός συγγραφέας και επενδυτής θα είναι αυτός που θα διεκδικήσει την έδρα της αμφίρροπης πολιτείας στη Γερουσία για τους Ρεπουμπλικανούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συγγραφέας και επενδυτής Τζέι Ντι Βανς κέρδισε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη διεκδίκηση της έδρας του Οχάιο στη Γερουσία. Μια εκλογική μάχη μεταξύ της μετριοπαθούς και της σκληροπυρηνικής τραμπικής πτέρυγας με συνολικά επτά υποψηφίους. Μια εκλογική κούρσα για την οποία δαπανήθηκε το ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα του Οχάιο των 66 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος είναι ο «εκλεκτός» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έγινε ευρέως γνωστός το 2016 όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο «Hillbilly Elegy» (Το τραγούδι του χιλμπίλη), το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Ένα αφήγημα ενός παιδιού που μεγαλώνει σε μια μικρή πόλη του Κεντάκι, μια ψυχογραφία μιας παραγνωρισμένης κοινωνικής τάξης, που με διαφορετική μορφή μπο­ρούμε να την εντοπίσουμε σχεδόν σε κάθε χώρα. Στην Αμερική τούς λένε χιλμπίληδες, λευκά σκουπίδια.  Θεωρείται το βιβλίο που με πολύ ξεκάθαρο και αφοπλιστικό τρόπο εξηγεί το λαϊκό έρεισμα του Ντόναλντ Τραμπ στις αγροτικές και βιομηχανικές μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Τζέι Ντι Βανς έχει μηδενική προϋπηρεσία στην πολιτική. Ο 37χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας μικρός… Ντόναλντ Τραμπ. Αυτοδημιούργητος, επιτυχημένος οικονομικά και υπερσυντηρητικός. Προτερήματα που του έχουν χαρίσει την έγκριση του πρώην προέδρου, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την υποψηφιότητα του, αλλά έχει σταθεί στο πλευρό του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες με προφανή στόχο να τονίσει την δυναμική που εξακολουθεί να απολαμβάνει στους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους. Εκτός από Αμερικανό πρώην πρόεδρο, ο Βανς είχε την αδρά οικονομική στήριξη του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία τεχνολογίας, Πίτερ Τίελ, εκ των σταθερών χορηγών του Τραμπ.

Ο Βανς θα βρεθεί τώρα αντιμέτωπος με τον υποψήφιο γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Τιμ Ράιαν, ο οποίος εκπροσωπεί μια πρώην βιομηχανική περιοχή στο ανατολικό Οχάιο. Αναμένεται μια σκληρή μάχη για το ποιος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης της μεσοδυτικής πολιτείας.

Στη νικητήρια ομιλία του ενώπιον ενός μικρού πλήθους στο Σινσινάτι ο Τζέι Ντι Βανς ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο για την υποστήριξή του και υπογράμμισε τη σημασία της νίκης του για την ατζέντα του κ. Τραμπ. «Ήθελαν να πιστεύουν ότι αυτή η εκστρατεία θα σηματοδοτούσε τον θάνατο της ατζέντας ‘Πρώτα η Αμερική’ του Ντόναλντ Τραμπ», είπε. «Διαψεύστηκαν», είπε ο νικητής της εσωκομματικής διαμάχης των Ρεπουμπλικανών.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα