ΑΘΗΝΑ
17:26
|
21.06.2024
Μεγάλη νίκη των φοιτητών του ΑΠΘ αποτελεί η υποχώρηση του εργολάβου, που έχει αναλάβει τη λειτουργία της λέσχης σίτισης του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη νίκη των φοιτητών του ΑΠΘ αποτελεί η υποχώρηση του εργολάβου, που έχει αναλάβει τη λειτουργία της λέσχης σίτισης του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων, έπειτα από την απόφασή του να «κατεβάσει ρολά» ως απάντηση στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές χωρίς αποκλεισμούς

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων στη Λέσχη σίτισης του πανεπιστημίου ξεκίνησαν αφότου ο εργολάβος αποφάσισε να διατάξει σεκιούριτι στην είσοδό της, προκειμένου να ελέγχουν αν οι φοιτητές διαθέτουν κάρτα σίτισης, ώστε να μπορούν να περάσουν για να φάνε μια μερίδα φαγητό. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι ο εργολάβος προχώρησε σε μείωση των μερίδων και αύξηση του κόστους για όσους δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με σκοπό να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος.

Καθώς οι φοιτητές αρνούνταν να υποχωρήσουν, ο ίδιος διέταξε τους εργαζόμενους της Λέσχης να αποχωρήσουν, αφήνοντας χιλιάδες φοιτητές νηστικούς. Όμως τις τελευταίες τρεις μέρες οι φοιτητές αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και πέρασαν πίσω από τον πάγκο της κουζίνας, φόρεσαν ποδιές και ανέλαβαν τη λειτουργία της λέσχης, σερβίροντας χιλιάδες μερίδες στους συμφοιτητές τους και κρατώντας ανοιχτή τη λέσχη μέσα από την αυτοοργάνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για κλειστό Πεδίο του Άρεως: Λογική του παραλόγου ή δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Πυροσβεστική: 45 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα-Μαίνονται οι φωτιές σε Μεγαλόπολη-Κρανίδι-Μεγάλη φωτιά στο Αλποχώρι Ηλείας (upd)

Απόλυση τεσσάρων δικαστών από τον ΄Αρειο Πάγο

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία: Μία νεκρή και τέσσερις τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα