ΑΘΗΝΑ
14:37
|
20.04.2024
Ο Γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη σε άλλη χώρα μετά την επανεκλογή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στο Βερολίνο τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Μακρόν επισκέπτεται τη γερμανική πρωτεύουσα στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την πρόσφατη επανεκλογή του, σύμφωνα με μια καθιερωμένη παράδοση για το Παρίσι και το Βερολίνο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρόσφατα ορκισμένος Σολτς επισκέφτηκε το Παρίσι δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις 9 Μαΐου, ο Μακρόν και ο Σολτς θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και την ευρωπαϊκή κυριαρχία. «Η συζήτηση θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα σε θέματα άμυνας και ενέργειας», σύμφωνα με δήλωση του Παρισιού, καθώς χώρες γύρω από την ΕΕ σταθμίζουν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Μακρόν και ο Σολτς θα συζητήσουν επίσης διεθνή θέματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της G7, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει στα τέλη Ιουνίου. Η κατάσταση στο Σαχέλ, τα Δυτικά Βαλκάνια, οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας και διμερή θέματα θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Politico.eu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα