ΑΘΗΝΑ
00:09
|
04.05.2024
Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 19.00, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ερευνητών από την Ελλάδα και το…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος και η συμβολή τους στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Αυτός είναι ο τίτλος διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα, από την Δευτέρα 9 Μάη ως την Τετάρτη 11 του μήνα στο Κέντρο Ιστορίας της Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

Το Συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Κυριλλο-Μεθοδιανών Σπουδών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, το Κέντρο Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου, τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο The Cultural Route of Saints Cyril and Methodius.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 19.00, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα εγκαινιαστεί, την ίδια ημέρα, στις 19.40, στο ΚΙΘ η έκθεση με τίτλο «Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, Βυζαντινοί ιεραπόστολοι», με έργα Ελλήνων αγιογράφων/ζωγράφων καθώς και αφίσες και αγιογραφίες από σχετική έκθεση του Κέντρου Κυριλλο-Μεθοδιανών Σπουδών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (The Route of SS Cyril and Methodius and their disciples).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2022 και θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 14.00, καθώς και 18.00 – 21.00 κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου μπορεί κανείς να βρει στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://thessaloniki.gr/events/conference-cyrilandmethodius/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Όχι άλλη τοξικότητα

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα