ΑΘΗΝΑ
04:01
|
20.04.2024
«Η Ελλάδα ευθύνεται για τους θανάτους αυτούς, όπως επίσης και η Frontex, μην σας πω και ακόμη περισσότερο αυτή» είπε ο Τσαβούσογλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις κατηγορίες για τους πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο επανέλαβε σήμερα ξανά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τον Λιβεριανό ομόλογό του, Σάαχ Κεμάγια, όπου ανακοινώθηκε το άνοιγμα λιβεριανής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου σε σχέση με τους πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο:

«Έχουν πεθάνει άνθρωποι στη θάλασσα, επειδή οι βάρκες τους τρυπήθηκαν και τους πέταξαν στη μέση του πελάγους. Εδώ τώρα έχει κι η Ελλάδα ευθύνη. Και δεν τα λέω αυτά επειδή έχουμε με την Ελλάδα άλυτα προβλήματα ή ζητήματα στο Αιγαίο. Αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Η Ελλάδα ευθύνεται για τους θανάτους αυτούς, όπως επίσης και η Frontex, μην σας πω και ακόμη περισσότερο αυτή, εφόσον όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια της και συμμετέχει κι αυτή στις επαναπροωθήσεις. Και συνεπώς έχει ευθύνη κι η ΕΕ».

 Εμφανίστηκε στη συνέχεια έτοιμος να παράσχει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια κάθε διαθέσιμο στοιχείο προσθέτοντας: «Αν η Ευρώπη και τα δικαστήριά της είναι ειλικρινείς, εμείς μπορούμε να τους παράσχουμε όλα τα στοιχεία για το θέμα», δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα