ΑΘΗΝΑ
10:10
|
08.08.2022
«Η Ελλάδα ευθύνεται για τους θανάτους αυτούς, όπως επίσης και η Frontex, μην σας πω και ακόμη περισσότερο αυτή» είπε ο Τσαβούσογλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις κατηγορίες για τους πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο επανέλαβε σήμερα ξανά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τον Λιβεριανό ομόλογό του, Σάαχ Κεμάγια, όπου ανακοινώθηκε το άνοιγμα λιβεριανής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου σε σχέση με τους πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο:

«Έχουν πεθάνει άνθρωποι στη θάλασσα, επειδή οι βάρκες τους τρυπήθηκαν και τους πέταξαν στη μέση του πελάγους. Εδώ τώρα έχει κι η Ελλάδα ευθύνη. Και δεν τα λέω αυτά επειδή έχουμε με την Ελλάδα άλυτα προβλήματα ή ζητήματα στο Αιγαίο. Αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Η Ελλάδα ευθύνεται για τους θανάτους αυτούς, όπως επίσης και η Frontex, μην σας πω και ακόμη περισσότερο αυτή, εφόσον όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια της και συμμετέχει κι αυτή στις επαναπροωθήσεις. Και συνεπώς έχει ευθύνη κι η ΕΕ».

 Εμφανίστηκε στη συνέχεια έτοιμος να παράσχει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια κάθε διαθέσιμο στοιχείο προσθέτοντας: «Αν η Ευρώπη και τα δικαστήριά της είναι ειλικρινείς, εμείς μπορούμε να τους παράσχουμε όλα τα στοιχεία για το θέμα», δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκική υπερπτήση με το καλημέρα

Μόρια αντί για αμοιβή για τους εκπαιδευτικούς

8 Αυγούστου 1974: «Καλησπέρα… Παραιτούμαι»

Ο Γκουστάβο Πέτρο ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα