ΑΘΗΝΑ
21:34
|
06.05.2024
«Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την απολογία του Προέδρου Πούτιν για τα σχόλια του Λαβρόφ» ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία με αφορμή την σημερινή εθνική επέτειο για τα 74 χρόνια «ίδρυσης» του Ισραήλ είχαν το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, με τον πρώτο να αξιοποιεί την αφορμή για να αποκλιμακώσει την ένταση που προκάλεσαν από την περασμένη Κυριακή οι δηλώσεις του Ρώσου υπορυγού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ.

Σε ανάρτηση του Κρεμλίνου στο Τουίτερ ανακοινώνεται πως στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ναφτάλι Μπένετ, εκφράστηκε «αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων» αμφοτέρων χωρών και η «ιδιαίτερη σημασία» που δίνουν αμφότερες χώρες στην Ημέρα της αντιφασιστικής Νίκης για τους λαούς.

Από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ωστόσο δίνεται μία επιπλέον διάσταση στην τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μπένετ καθώς αναφέρεται πως ο Ρώσος ηγέτης απολογήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον ακόλουθο τρόπο:

«Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την απολογία του Προέδρου Πούτιν για τα σχόλια του Λαβρόφ και τον ευχαρίστησε για την διευκρίνηση της άποψης του Προέδρου για τον εβραϊκό λαό και την μνήμη του Ολοκαυτώματος».

Bennett makes efforts to establish friendly relationship with Putin -  Al-Monitor: The Pulse of the Middle East

Νωρίτερα σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε στείλει συγχαρητήρια επιστολή στον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ για να την σημερινή εθνική επέτειο κατά την οποία γιορτάζεται η «Μέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ».

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα