ΑΘΗΝΑ
05:08
|
11.05.2024
Προσχωρεί στο Renew Europe όπου συμμετέχουν και οι ευρωβουλευτές του Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα πολιτική στέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρήκε ο διαγραφείς από την ΝΔ ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος μεταπηδώντας από την ομάδα του κεντροδεξιού του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην ομάδα Renew Europe που αποτελεί σύμπραξη ευρωβουλευτών του Μακρόν και Φιλελευθέρων.

Πρόκειται για διάδοχο της ομάδας Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) που υπήρχε από το 2004 έως το 2019 και μετονομάστηκε σε Renew Europe προκειμένου να «χωρέσει» τους Μακρονιστές που δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τον όρο «Φιλελεύθεροι».

Πρόκειται για το ιστορικό γκρουπ των Φιλελεύθερων κομμάτων (κέντρο και κεντροδεξιά διακριτή από τους χριστιανοδημοκράτες και τους συντηρητικούς). Ονομαζόταν ALDE, μέχρι το 2019 όταν μετονομάστηκε για να χωρέσει του Μακρονιστές καθότι η λέξη “Libéral” είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στη Γαλλία.

Με ανάρτησή της στο twitter η Renew Europe καλωσορίζει τον Έλληνα Ευρωβουλευτή και δηλώνει ενθουσιασμένη που υποδέχεται για πρώτη φορά μέλος από την χώρα μας.

Να θυμίσουμε ότι ο Γ. Κύρτσος εκδιώχθηκε από τη ΝΔ τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από μήνες σκληρής κριτικής που ασκούσε στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ άλλων, για το σκάνδαλο Novartis, την διαχείριση της πανδημίας και την ελευθερία των ΜΜΕ.

Μετά τη διαγραφή του, και κατόπιν πιέσεων της Αθήνας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τέθηκε σε εξάμηνη αναστολή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο συμμετέχουν στο σύνολό τους οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ.

Και όπως ήταν αναμενόμενο η κριτική του κ. Κύρτσου σε μια σειρά κεντρικές πολιτικές αποφάσεις της Ν.Δ. και προσωπικά του πρωθυπουργού συνεχίζεται αμείωτη με τα πυρά του να συγκεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες στην ακρίβεια και τη διαχείριση του ζητήματος των υψηλών λογαριασμών ενέργειας που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα