ΑΘΗΝΑ
04:00
|
30.03.2023
Ανακοίνωσε μέτρα σε τέσσερα επίπεδα και ανήγγειλε το τέλος της Ρήτρας Αναπροσαρμογής από τον Ιούνιο, πριν τις αποφάσεις της ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης ανακοίνωσε στις 7.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά τα μέτρα θα αγγίζουν και την μεσαία τάξη.

Σε τέσσερα επίπεδα κυμαίνονται τα μέτρα όπου η πολιτεία επιστρέφει αναδρομικά από τον Δεκέμβριο ως τον Μάιο στους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ το 60% των επιπρόσθετων χρεώσεων με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ.

Από Ιούνιο θα υπάρχει έκπτωση και στις μη κύριες κατοικίες αλλά και σε τιμολόγια άνω των 300 KwH.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τα πρόσθετα έσοδα των εταιριών ρεύματος θα φορολογηθούν με ειδικό τέλος 90% ενώ η πολιτεία αποσυνδέει από τον Ιούνιο και για τουλάχιστον έναν χρόνο τα τιμολόγια από τα χρηματιστήρια Ενέργειας θέτοντας πλαφόν και αναστέλλοντας την Ρήτρα Αναπροσαρμογής, δίχως να περιμένει τις αποφάσεις της ΕΕ.

Τέλος ανακοίνωσε πως μετατρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας σε ασπίδα κάθε πολίτη και επιχείρησης απέναντι στην σπατάλη πριμοδοτώντας την απόσυρση παλιών κλιματιστικών και ψυγείων.

Ως βασικές πηγές χρηματοδότησης των κυβερνητικών μέτρων για την μείωση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα θεωρούνται πόροι από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα για τις μηνιαίες επιδοτήσεις ρεύματος και αερίου και έσοδα φορολογίας από τα τεράστια κέρδη των εταιριών ενέργειας που θα φορολογηθούν με 90%.

Αύριο η εξειδίκευση των μέτρων

Αύριο στις 8.30 το πρωί θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά ατύχημα με επικίνδυνα χημικά στον ποταμό Οχάιο

Τάση φυγής των τραπεζών από τις επενδύσεις στο Ελληνικό

Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αρμενίας

Ελένη Αρβελέρ: «Σοβαρό πνευματικό ολίσθημα» η κατάργηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα