ΑΘΗΝΑ
22:23
|
19.04.2024
Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, συνεχίζει τις συναντήσεις στη Μόσχα προκαλώντας αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη δυσαρέσκεια του Ισραήλ προκαλεί η επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Μόσχα από τις 5 Μάη ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, που είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς.

Ο Μαρζούκ που είχε μία πρώτη συνάντηση με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Αφρική και Μέση Ανατολή, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, έχει θέσει στο επίκεντρο των επαφών του με Ρώσους αξιωματούχους την εντεινόμενη ένταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αλλά και στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης πέρα από το εμπάργκο Ισραήλ και Αιγύπτου στην Λωρίδα της Γάζας που παραμένει σε εξέλιξη από το 2007.

O Mπογκντάνοφ, κατά πληροφορίες, πρότεινε να πραγματοποιηθούν στη Μόσχα ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες με ή χωρίς την παρουσία Ρώσων διπλωματών. Η απάντηση της Χαμάς σε αυτή την πρόταση δεν έγινε άμεσα γνωστή.

Ο δεύτερος τη τάξη του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς πάντως συνεχίζει τις επαφές του στη Μόσχα όχι μόνος αλλά ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος που απαρτίζεται από τον Φάθι Χάμαντ και τον Χουσάμ Μπαντράν και από εκπρόσωπο του ισλαμικού κόμματος στη Μόσχα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Middle East Monitor, η του ανώτερου στελέχους της Χαμάς στο ρωσικό υπουργείου Εξωτερικών παρακολουθείται στενά από το Ισραήλ που εδώ και λίγο καιρό βλέπει τις σχέσεις του με την Μόσχα να γίνονται τεταμένες, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε ιταλικό κανάλι περί της «εβραϊκής καταγωγής» του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο αναβρασμός στο Ισραήλ για τις δηλώσεις Λαβρόφ φαίνεται πως δεν έχει καταλαγιάσει εντελώς μολονότι την Πέμπτη, 5/5, με αφορμή την εθνική επέτειο του Ισραήλ κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε «συγγνώμη» για τις επίμαχες δηλώσεις Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα