ΑΘΗΝΑ
00:17
|
28.09.2024
Η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι αποχωρεί για να συνεχίσει την καριέρα της στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο MSNBC.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, επέλεξε την Καρίν Ζαν-Πιερ για τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που μια μαύρη και ανοιχτά γκέι γυναίκα αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο.

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία πέντε ετών. Απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις. Από την εκλογή Μπάιντεν μέχρι σήμερα η Καρίν Ζαν-Πιερ ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου.

Αντικαθιστά την ελληνικής καταγωγής, Τζεν Ψάκι, η οποία θα αποχωρήσει την επόμενη εβδομάδα. Η 43χρονη αφήνει την πολιτική και θα συνεχίσει την καριέρα της στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο MSNBC. Στο Twitter η Ψάκι έγραψε για την αντικαταστάτριά της ότι είναι μια «αξιοθαύμαστη γυναίκα» με έντονο το αίσθημα της ηθικής.

Πρόσθεσε: «Αναμένω να τη δω να ξεχωρίζει στο βήμα του Λευκού Οίκου φέρνοντας το δικό της στιλ, λάμψη και χάρη».

«Η Τζεν Ψάκι έθεσε τα πρότυπα για την επιστροφή της σεμνότητας, του σεβασμού και της ευπρέπειας στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου», τόνισε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ευχαριστώντας την που «ανέβασε τον πήχη, επικοινωνώντας με αμεσότητα και ειλικρίνεια με τον αμερικανικό λαό και διατηρώντας παράλληλα αίσθηση του χιούμορ». Για τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού ο Μπάιντεν είπε: «Η Καρίν φέρνει όχι μόνο την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτήν τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Το παλαιστινιακό όραμα κατά της κατοχής στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα