ΑΘΗΝΑ
04:30
|
04.05.2024
Ο Βίκτορ Όρμπαν τόνισε ότι η ελευθερία της πίστης είναι ένα «ιερό ζήτημα» για την Ουγγαρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει την κίνηση να τεθεί ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε ζωντανή μετάδοση από τον εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό «Kossuth».

«Δεν θα επιτρέψουμε τη συμπερίληψη εκκλησιαστικών ηγετών στη λίστα κυρώσεων», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έλαβε μια επιστολή από την Ορθόδοξη κοινότητα της χώρας του με αίτημα να καταπολεμήσει τέτοιους περιορισμούς.

Η ελευθερία της πίστης είναι ένα «ιερό ζήτημα» για την Ουγγαρία, δήλωσε ο Όρμπαν.

Το πρακτορείο France-Presse ανέφερε την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε υποβάλει πρόταση για την επιβολή περιορισμών στον Πατριάρχη Κύριλλο ως μέρος του έκτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία στις 24 Φεβρουαρίου ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να ξεκινήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στόχευε να αποστρατιωτικοποιήσει και να αποναζιστικοποιήσει τη χώρα. Η Δύση απάντησε με εκτεταμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα