ΑΘΗΝΑ
04:41
|
07.05.2024
Η πρό(σ)κληση προς τον Γερμανό Καγκελάριο επιλέχθηκε να ανακοινωθεί σε μία ημερομηνία-ορόσημο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με συμπεριφορά που θα ζήλευαν πολλοί ψυχολογικοί εκβιαστές ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί με διάφορους τρόπους να παρακάμψει την δυσθυμία που προκάλεσε πρόσφατα στον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς μετά την απόφασή του να κλείσει κατάμουτρα την πόρτα στον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στανμάιερ με την κατηγορία του «φιλορώσου».

Ουκρανία και Γερμανία εξομαλύνουν σχέσεις: Ο Ζελένσκι κάλεσε Σολτς και  Σταϊνμάιερ στην Ουκρανία | HuffPost Greece ΔΙΕΘΝΕΣ

Με βάση τα ανωτέρω, ο Ζελένσκι σκέφθηκε σήμερα να «προ(σ)καλέσει» τον Γερμανό Καγκελάριο στο Κίεβο στις 9 Μάη. Ημερομηνία σημαδιακή καθώς είναι η μέρα αντιφασιστικής νίκης που γιορτάζεται μεγαλοπρεπώς στη Ρωσική Ομοσπονδία ενώ στην ΕΕ προτιμούν να τη βλέπουν σαν «Μέρα της Ευρώπης» ώστε να παρακάμψουν την μεγάλη συμβολή της πρώην ΕΣΣΔ στην αντιφασιστική νίκη.

Μιλώντας μέσω μεταφραστή στη βρετανική δεξαμενή σκέψης Chatham House, ο Ζελένσκι εξαπέλυσε μύδρους κατά της Ρωσίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την κατάσταση στην Μαριούπολη, όπου το Κίεβο τονίζει ότι εξακολουθούν να κρύβονται άμαχοι στο ερειπωμένο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ που τελεί υπό πολιορκία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένκσι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σολτς |  Έθνος

«Είναι προσκεκλημένος, η πρόσκληση είναι ανοιχτή, έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό» είπε ο Ζελένσκι μιλώντας μέσω βίντεο. Και πρόσθεσε:

«Έχει προσκληθεί να έρθει στην Ουκρανία, μπορεί να κάνει αυτό το πολύ ισχυρό πολιτικό βήμα για να έρθει εδώ στις 9 Μαΐου, στο Κίεβο. Δεν εξηγώ τη σημασία, νομίζω ότι είστε καλλιεργημένοι για να καταλάβετε το γιατί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα