ΑΘΗΝΑ
12:00
|
20.04.2024
Κατά τον πρωθυπουργό ζούμε περίπου σε παράδεισο, αλλά δεν το έχουμε (ακόμη...) καταλάβει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία διαφορετική χώρα από αυτή στην οποία ζουν οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες παρουσίασε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι κατά 34% χαμηλότερος. Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης. Προστέθηκε ένας 15ος μισθός με τις αυξήσεις» είπε ο πρωθυπουργός μην παραλείποντας στην κυβερνητική πρόσθεση να συμπεριλάβει ακολούθως τις προσλήψεις 18.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ και 16.200 μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως το κυβερνών κόμμα της ΝΔ δεν έχει στεγανά, ούτε επιβάλλει αποκλεισμούς ισχυριζόμενος πως «είμαστε η ΝΔ όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδος».

Στο πλαίσιο του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος στο Athens Metropolitan Expo, ο Πρωθυπουργός προχώρησε ακάθεκτος σε έναν «θετικό» απολογισμό της τριετούς κυβερνητικής θητείας παραβλέποντας την έκρηξη της ακρίβειας που έχει ζεματίσει τους προϋπολογισμούς των περισσότερων νοικοκυριών, τους ισχνούς μισθούς και συντάξεις εκατομμυρίων πολιτών, τις ελλείψεις ευκαιριών στους νέους για καλοπληρωμένες, σταθερές θέσεις εργασίας, το δημόσιο σύστημα υγείας που δοκιμάζει κάθε όριο ιδιαίτερα κατά την τελευταία διετία λόγω πανδημίας και τα δημόσια σχολεία που παραμένουν χωρίς υποδομές αντίστοιχες με τις τεχνολογικές εξελίξεις του 21ου αιώνα…

Επέμεινε έτσι ότι «παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, υλοποιούμε με συνέπεια τις κυβερνητικές μας δεσμεύσεις», αναφέροντας ενδεικτικά την κάρτα εργασίας, τη μείωση εισφορών, τις «αυξήσεις στις συντάξεις» από την αρχή του 2022, ως τον προσωπικό γιατρό και τα «μεγάλα έργα που δρομολογούνται στις διάφορες περιοχές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα