ΑΘΗΝΑ
19:15
|
25.04.2024
Επικείμενα έργα-φιλέτα αξίας πολλών δισ. ευρώ βρίσκονται πίσω από μία εξέλιξη που ενισχύει πολλαπλώς τον όμιλο της Μότορ Όιλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 30% της Ελλάκτωρ Α.Ε., της ελληνικής πολυεθνικής  που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο των κατασκευών και της ενέργειας, μετά τη συγχώνευση  των εταιριών Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999. έπεσε σήμερα στον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Η εξέλιξη δρομολογήθηκε μετά την απόφαση των εταιριών Greenhill Investments Limited και Kiloman Holdings Limited των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη να πουλήσουν το σύνολο των μετοχών που διέθεταν στην Ελλάκτωρ στην Motor Oil του Βαρδινογιάννη.

Γιατί τώρα…

Διόλου τυχαία η εκχώρηση του 30% της Ελλάκτωρ στον όμιλο Βαρδινογιάννη γίνεται σε μία μείζονος σημασίας χρονική περίοδο κατά την οποία είναι στα σκαριά ή θα αρχίσουν τεράστια έργα-φιλέτα καθώς και διαγωνισμοί για υποδομές, (π.χ. όπως αυτός για τη νέα παραχώρηση, επέκταση της Αττικής οδού) Ενέργεια, διαχείριση απορριμμάτων, που διεκδικούνται από εγχώριους και ξένους ομίλους με μήλον της Έριδος τα κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιπλέον με την κίνηση αυτή ο όμιλος της Μότορ Όιλ του Βαρδινογιάννη ενισχύει την θέση του μονοπωλίου και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς περνά στα χέρια του και η θυγατρική της Ελλάκτωρ, «Άνεμος».

Η κίνηση αυτή με άλλα λόγια επεκτείνει περαιτέρω τις κερδοφόρες μπίζνες του ομίλου Βαρδινογιάννη και στον τομέα των κατασκευών μπροστά στο μοίρασμα δισεκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα