ΑΘΗΝΑ
01:35
|
29.09.2024
Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός ε συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένουν ανταποκριτές ρωσικών ΜΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανησυχία του για στοχευμένη επίθεση σε κτίριο κατοικιών στο Βερολίνο στο οποίο διαμένουν ανταποκριτές ρωσικών ΜΜΕ στο Βερολίνο εκφράζει με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας λόγο για «άμεση συνέπεια της ρωσοφοβικής εκστρατείας που εξαπέλυσε η Δύση εναντίον ρωσικών μέσων ενημέρωσης».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και σύμφωνα με πηγές της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο, η απόπειρα επίθεση η οποία απετράπη από τις υπηρεσίες ασφαλείας, έλαβε χώρα χθες Παρασκευή 6 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, άγνωστος φέρεται να πέταξε μπουκάλι που έσπασε παράθυρο σπιτιού στο συγκρότημα κατοικιών στο οποίο ζουν Ρώσοι δημοσιογράφοι, ενώ στη συνέχεια κατά τον έλεγχο που έγινε εντοπίστηκε σε κόγχη του σπιτιού αντικείμενο που έμοιαζε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

«Το βλέπουμε αυτό ως άμεση συνέπεια της δίωξης των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και των υπαλλήλων τους που εξαπολύθηκε στη Δύση. Η πολιτικοποιημένη απόφαση να κλείσουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο πρόδρομος του σωματικού εκφοβισμού μέχρι και της εξάλειψής τους» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα