ΑΘΗΝΑ
20:29
|
06.05.2024
Το αξίας περίπου 700 εκ. δολαρίων, σούπερ γιοτ «Σεχραζάτ», βρίσκεται ελλιμενισμένο σε θέρετρο της Τοσκάνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία προχώρησε στην προσωρινή κατάσχεση ενός γιοτ, αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο φέρεται να ανήκει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Το σούπερ γιοτ «Σεχραζάτ» βρίσκεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο ελλιμενισμένο σε λιμάνι της Τοσκάνης για επισκευές.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Ντανιέλε Φράνκο, υποστήριξε ότι προέκυψαν στοιχεία βάσει των οποίων το άτομο που επισήμως εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του γιοτ, δείχνει να συνδέεται με υψηλόβαθμα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης και Ρώσους πολίτες που έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε λίστες κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ιταλικές αρχές δεν κατονόμασαν τον ιδιοκτήτη του υπερπολυτελούς σκάφους, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους «New York Times» ότι το γιοτ ανήκει στον πρόεδρο της Ρωσίας. Το ίδιο ισχυρίζονται οπαδοί του Ρώσου αντιπολιτευόμενου στον Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι. Ωστόσο, άλλοι εκτιμούν ότι το κατασχεθέν σκάφος ανήκει στον Έντουαρντ Χουνταϊνάτοφ, τον πρώην επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού «Rosneft», ο οποίος δεν έχει ακόμα συμπεριληφθεί στη λίστα των κυρώσεων.

Το «Σεχραζάτ» έχει μήκος 140 μέτρων, έξι καταστρώματα, δύο σημεία για την προσγείωση ελικοπτέρων και φέρει σημαία των νήσων Κέιμαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα