ΑΘΗΝΑ
23:00
|
26.04.2024
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Γκάρντιαν» η Βρετανία θα στείλει επιπλέον εξοπλισμό και βοήθεια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών, αναμένεται να παραδώσει η κυβέρνηση Τζόνσον του Ηνωμένου Βασιλείου στην κυβέρνηση Ζελένσκι της Ουκρανίας προκειμένου να συνεχίσει την αντίστασή της στον πόλεμο με τη Ρωσία. Το εν λόγω πακέτο, το οποίο σημειωτέον αποτελεί την υψηλότερη στρατιωτική δαπάνη του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το τέλος των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, φέρεται να ανακοινώθηκε πριν από τη συνάντηση των ηγετών της G7. Σύμφωνα με τον βρετανικό «Γκάρντιαν» ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται σύντομα να έχει συναντήσεις με στελέχη της πολεμικής βιομηχανίας για να ζητήσει την αύξηση της παραγωγής τους.

Η χρηματοδότηση του νέου στρατιωτικού πακέτου θα προέλθει από τα αποθεματικά του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών και θα περιλαμβάνει 300 εκατομμύρια λίρες σε στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Τζόνσον. Η νέα στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει συστήματα ραντάρ αντι-πυροβολικού, εξοπλισμό παρεμβολής των ραδιοσυχνοτήτων GPS και συσκευές νυχτερινής όρασης.

«Η βάναυση επίθεση του Πούτιν δεν προκαλεί μόνο ανείπωτη καταστροφή στην Ουκρανία, αλλά απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη», έχει δηλώσει ο Τζόνσον. «Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το μέγεθος της απειλής και έστειλε όπλα για να βοηθήσει τους Ουκρανούς να αμυνθούν. Θα σταθούμε σε αυτήν την προσπάθεια, συνεργαζόμενοι με τους συμμάχους μας για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να απωθήσει τη ρωσική εισβολή και να επιβιώσει ως μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα», είχε προσθέσει.

Στο μεταξύ, στα τέλη της εβδομάδας και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον πυρομαχικά πυροβολικού, ραντάρ και άλλον εξοπλισμό, ωστόσο προειδοποίησε ότι τα στρατιωτικά κονδύλια για το Κίεβο «έχουν πρακτικά εξαντληθεί».

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, η αξία της νέας στρατιωτικής βοήθειας ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια δολάρια. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ποσό. Ο Μπάιντεν ζήτησε παράλληλα από το Κογκρέσο να εγκρίνει τα κονδύλια 33 δισεκ. δολαρίων για να δοθεί βοήθεια στο Κίεβο, κάτι που όπως είπε «απαιτείται για την ενίσχυση της Ουκρανίας στο πεδίο των μαχών και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα