ΑΘΗΝΑ
04:04
|
27.04.2024
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού του Καναδά ήταν η μόνη που δεν είχε προηγουμένως ανακοινωθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό μαζί με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν και τους Ιρλανδούς U2 επισκέφτηκαν σήμερα την Ουκρανία με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press η επίσκεψη του Τριντό στην Ουκρανία ήταν η μόνη που δεν είχε προηγουμένως ανακοινωθεί. Ο Καναδός πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Ιρπίν, προάστιο του Κιέβου, το οποίο έχει πληγεί από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ελάχιστες είναι πληροφορίες για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζάστιν Τριντό στην Ουκρανία, ο οποίος έχει εκφράσει από την αρχή του πολέμου τη στήριξη του στον πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την επιθυμία του να τον δει από κοντά στη χώρα του.  

Η σύζυγος του πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, συναντήθηκε με τη σύζυγο του προέδρου της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, και εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής ηγεσίας στην εμπόλεμη χώρα. «Ήθελα να έρθω ανήμερα της γιορτής της μητέρας. Σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να δείξω στον ουκρανικό λαό ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει και ότι αυτός ο πόλεμος είναι βάναυσος. Ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι δίπλα στον λαό της Ουκρανίας», είπε η Τζιλ Μπάιντεν.

Μετά από πρόσκληση του προέδρου Ζελένσκι, το ροκ συγκρότημα U2 πραγματοποίησε μια «αυθόρμητη» συναυλία στο μετρό του Κιέβου την Κυριακή σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως αναφέρει ανάρτηση του συγκροτήματος στο Twitter.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα