ΑΘΗΝΑ
08:14
|
26.06.2024
Οι οκτώ Τούρκοι υπάλληλοι απήχθησαν μαζί με οκτώ Αϊτινούς και έναν Δομινικανό οδηγό από εγκληματική συμμορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύματα της έκρηξης της εγκληματικότητας εκατοντάδων ένοπλων συμμοριών που λυμαίνονται το Πορτ_Ο_Πρενς έπεσαν σήμερα και οκτώ Τούρκοι υπάλληλοι σε μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση προώθησης της εκπαίδευσης που δραστηριοποιείται στην Αϊτή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου επίτιμου προξένου στην Αϊτή, πρόκειται για οκτώ Τούρκους πολίτες που απήχθησαν την Κυριακή στην Αϊτή από μια συμμορία ενώ αποβιβάζονταν από το λεωφορείο.

Ο επίτιμος πρόξενος δεν ήξερε ωστόσο ούτε καν για ποια οργάνωση πρόκειται.

Η απαγωγή σημειώθηκε κοντά στο Κρουά-ντε-Μπουκέ, όπου πέρσι είχαν απαχθεί Καναδοί και Αμερικανοί πολίτες, τα μέλη μιας ιεραποστολής. Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν και οκτώ Αϊτινοί ενώ ο οδηγός του οχήματος είναι Δομινικανός.

Εκπρόσωπος της αϊτινής αστυνομίας απέφυγε να σχολιάσει άμεσα την νέα υπόθεση ομηρίας ξένων υπηκόων στη χώρα, που σημειώνεται λίγες μέρες αφότου την περασμένη εβδομάδα ένας Δομινικανός διπλωμάτης απελευθερώθηκε, αφού είχε απαχθεί ενώ κατευθυνόταν στη χώρα του.

Οι συμμορίες στην Αϊτή γίνονται ολοένα και πιο ισχυρές μετά τη δολοφονία, πέρσι, του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ. Από τα τέλη Απρίλη ως σήμερα έχουν σκοτωθεί πάνω από 75 άτομα, στον «πόλεμο» μεταξύ συμμοριών κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη 17χρονης στη Λεωφόρο Αθηνών

Επέστρεψε στην Αυστραλία ο Τζούλιαν Ασάνζ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα