ΑΘΗΝΑ
05:03
|
24.04.2024
«Τι μπορεί να πάει στραβά όταν βλέπουν το Αφγανιστάν ως πηγή έμπνευσης;» αναρωτιέται ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει σήμερα μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter την στάση της Ε.Ε. στο ουκρανικό ζήτημα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, μεμφόμενος τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ ότι επιλέγει το «Αφγανικό μοντέλο».

«Η παράνοια των ηγετών της ΕΕ κορυφώνεται. Ο Μπορέλ προτείνει το Αφγανικό μοντέλο: Ολοκληρωτικός πόλεμος. Ολική Ήττα της Ρωσίας. Κατάσχεση των αποθεματικών της για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας» σημειώνει στην ανάρτησή του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ ότι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο κατάσχεσης των παγωμένων ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων προκειμένου να καλυφθεί το κόστος ανοικοδόμησης της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στους Financial Times, ο κ. Μπορέλ σχολίασε ότι θα ήταν εύκολο η ΕΕ να κάνει αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ με τους πόρους της αφγανικής κεντρικής τράπεζας μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

«Έχουμε τα χρήματα στις τσέπες μας και ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτό είναι καλό για τα χρήματα του Αφγανιστάν αλλά όχι της Ρωσίας», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον έχει δεσμεύσει τα κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας του Αφγανιστάν και σκοπεύει να διαθέσει μέρος τους ως βοήθεια στον αφγανικό λαό και να κρατήσει άλλο ένα μέρος για να καλυφθούν οι απαιτήσεις όσων ενδεχομένως καταθέσουν αγωγές εναντίον του καθεστώτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα