ΑΘΗΝΑ
07:34
|
04.05.2024
Κάθε μέρα που αποκόπτεται η πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα χάνει τουλάχιστον 170 εκατ. δολάρια. ΟΙ εξαγωγές έχουν μειωθεί κατά 50%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία χάνει 170 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα που αποκόπτεται από την πρόσβαση στη θάλασσα ενώ οι εξαγωγικές της δυνατότητες έχουν μειωθεί περισσότερο από το μισό, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιγκάλ σε δημοσιογράφους.

«Ενενήντα εκατομμύρια τόνοι αγροτικών προϊόντων, τους οποίους η Ουκρανία σχεδίαζε να εξάγει σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης, έχουν μπλοκαριστεί» δήλωσε ο Σμιγκάλ στο νότιο λιμάνι της Οδησσού, μιλώντας πλάι στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός τόνισε ότι ορισμένα προϊόντα είχαν εξαχθεί οδικώς ή σιδηροδρομικώς, αλλά κάποια άλλα αποθέματα παρέμειναν σε περιοχές που τελούν υπό βομβαρδισμό ή έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε βοήθεια προκειμένου να ανοίξουν τα ουκρανικά λιμάνια που έχουν αποκλειστεί από την Ρωσία ώστε να επιτραπούν εξαγωγές σιταριού και να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα