ΑΘΗΝΑ
22:43
|
03.06.2023
Στο τραπέζι παραμένει ένα άλλο σκέλος της πρότασης που αφορά την απαγόρευση παροχής υπηρεσιών ασφάλισης σε όσα δεξαμενόπλοια παίρνουν το ρίσκο.
Nauticexpo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg επικαλούμενο σήμερα καλά πληροφορημένες πηγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ αναφέρει πως επί του παρόντος φεύγει από το τραπέζι του έκτου πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας η πρόταση για την απαγόρευση της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από δεξαμενόπλοια ναυτιλιακών εταιριών χωρών της ΕΕ που έθιγε τα συμφέροντα της Ελλάδας και σε δεύτερη μοίρα της Κύπρου και της Μάλτας.

Στο τραπέζι ωστόσο παραμένει ένα άλλο σκέλος της πρότασης που αφορά την απαγόρευση παροχής υπηρεσιών ασφάλισης σε όσα δεξαμενόπλοια παίρνουν το ρίσκο (με το αζημίωτο…) να αναλάβουν την μεταφορά ρωσικού πετρελαίου. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ατυχήματος, ναυαγίου ή πετρελαιοκηλίδας δεν καλύπτονται οι πλοιοκτήτριες εταιρίες.

Αξίζει να επισημανθεί πως το 95% της ασφαλιστικής κάλυψης των τάνκερ κανονίζεται μέσω της εταιρίας International Group of Protection & Indemnity Clubs με έδρα το Λονδίνο, που ακολουθεί το ευρωπαϊκό Δίκαιο. Χωρίς τέτοιου είδου ασφάλιση η Ρωσία και οι πελάτες της θα έπρεπε να βρουν εναλλακτικές για την κάλυψη κινδύνων, όπως ατυχημάτων, πετρελαιοκηλίδων στη θάλασσα κτλ, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αγωγές πολλές δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η κάλυψη από τηνείναι βασικό τμήμα των συμβολαίων για τη θαλάσσια μεταφορά των περισσότερων φορτίων πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Περιορισμοί σε πλοία ΜΚΟ που δρουν για τη διάσωση μεταναστών

Παγιωμένη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και επτά κόμματα στη Βουλή βλέπει η Marc

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά από τον Άρειο Πάγο να μην εγκρίνει την κάθοδο Κασιδιάρη στις εκλογές

Γαλλία: Εμπόδια στα συνταξιοδοτικά ταμεία για κατοίκους του Μαρόκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα