ΑΘΗΝΑ
07:33
|
20.04.2024
Οι συμφωνίες για εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα εκτιμάται πως ανέρχονται σε τουλάχιστον 4 δις. δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές συμφωνίες υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ των κυβερνήσεων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας με αφορμή την (τρίτη από το 2020) επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συμφωνίες για εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα εκτιμάται πως ανέρχονται σε τουλάχιστον 4 δις. δολάρια και αφορούν τους τομείς της οικονομικής και τεχνικής συνεργασίας, της βιομηχανίας και των προηγμένων τεχνολογιών, της κλιματικής δράσης, ενέργειας, υγείας, αστυνομικής συνεργασίας και της τυποποίησης.

Εικόνα

Κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων είναι η ανανέωση της επιτυχημένης συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με το κρατικό επενδυτικό ταμείο Mubadala.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διάδοχο του Θρόνου του ‘Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχγιάν συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης και διεύρυνσης των εξαίρετων διμερών σχέσεων.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής με τον πρωθυπουργός να ενημερώνει εκτενώς για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας με την επισήμανση πως αυτή όχι μόνο δυσχεραίνει τη διμερή συνεννόηση, αλλά «θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή».

Συζητήθηκαν ακόμα οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι νέες συνθήκες που διαμορφώνουν στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις καταδεικνύουν την ανάγκη προσέγγισης ΕΕ και ΗΑΕ, σε θέματα ασφάλειας, ενέργειας και πράσινης μετάβασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα