ΑΘΗΝΑ
07:23
|
20.04.2024
Την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Αφρικής διέκρινε μέσα από τη συνάντηση με την Κενυάτισσα ομόλογό του ο Νίκος Δένδιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την πρώτη γυναίκα υπουργό Εξωτερικών της Κένυας και της Ανατολικής Αφρικής Ρέιτσελ Άούρ Ομάμο συναντήθηκε απόψε ο Έλληνας ομόλογός της, Νίκος Δένδιας.

Θυμίζοντας με νόημα τις πρόσφατες επισκέψεις του σε επτά αφρικανικές χώρες ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στον συμβολισμό της επίσκεψης της Κενυάτισσας ομολόγου του τονίζοντας πως αφορά «την ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας, των δεσμών της Ελλάδας με τις χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου, που δυστυχώς είχαν παραμεληθεί για πολλά χρόνια» «παρά τους δεσμούς μας με αυτήν την περιοχή του κόσμου, παρά την παρουσία της ελληνικής ομογένειας και παρά την απουσία αποικιακού παρελθόντος».

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η τρομοκρατία, η παράνομη μετανάστευση και νέες προοπτικές δεδομένης της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης αλλά και της πληθυσμιακής ανάπτυξης της Αφρικανικής Ηπείρου.

Ο Δένδιας αναφέρθηκε και στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών Ελλάδας-Κένυας τονίζοντας πως αποτελεί ένα «μικρό πρώτο βήμα» καθώς τέσσερις Συμφωνίες είναι ήδη υπό κοινή επεξεργασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα