ΑΘΗΝΑ
19:16
|
23.06.2024
Η πρόσφατη καθοδική πορεία των χρηματιστηρίων στον κόσμο συμπαρασύρει το κρυπτονόμισμα που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο αυτής της αγοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα πτώση σημείωσε η αξία του κρυπτονομίσματος Bitcoin το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε χάνοντας το 50% της αξίας του από το ρεκόρ του Νοεμβρίου του 2021. Ειδικότερα το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έπεσε κάτω από τα 34.000 δολάρια σύμφωνα με την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, Coinbase cryptocurrency.

Όπως αναφέρει το BBC η πρόσφατη καθοδική πορεία των χρηματιστηρίων στον κόσμο συμπαρασύρει το κρυπτονόμισμα που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο αυτής της αγοράς. Αυτό συμβαίνει καθώς κεντρικές τράπεζες στον κόσμο, ανάμεσά τους των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας, αυξάνουν τα επιτόκια και μειώνουν τα μέτρα νομισματικής στήριξης που πήραν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Στις 4 Μαΐου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) των ΗΠΑ προχώρησε σε δεύτερη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 0,50% μέσα σε δύο μήνες. Η εξέλιξη είναι αξιοσημείωτη καθώς επί περίπου 20 χρόνια η Fed επέλεγε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25%. Η απόφαση φανερώνει τις διαστάσεις της αύξησης του πληθωρισμού στην οικονομία των ΗΠΑ.

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, επίσης υποχώρησε, χάνοντας πάνω από το 10% της αξίας του την τελευταία εβδομάδα. Πολλοί θεσμικοί επενδυτές που αγοράζουν κρυπτονομίσματα τα αντιμετωπίζουν ως επενδύσεις ρίσκου, παρόμοιες με εκείνες στις μετοχές τεχνολογίας. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές καθώς οι επιπτώσεις του στην παγκόσμια οικονομία παραμένουν απρόβλεπτες.

Η πτώση του Bitcoin έρχεται παρά την ανακοίνωση ότι μετά το Ελ Σαλβαδόρ, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία γίνεται η δεύτερη χώρα του κόσμου που το υιοθετεί ως επίσημο νόμισμά της. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φυτοφάρμακα και γονιμότητα

Εβδομαδιαία μείωση για τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου

Fitch: Σε κίνδυνο νέα ενεργειακά έργα, εάν επιτόκια και πληθωρισμός παραμείνουν υψηλά

Ρεύμα: Μας πρόδωσε… το πράσινο-Μπλε και κίτρινα τα φθηνότερα τιμολόγια το Α΄εξάμηνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα