ΑΘΗΝΑ
09:16
|
20.04.2024
Τον εφιάλτη της έφηβης κόρης τους στα χέρια 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας περιέγραψαν οι γονείς τής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κόλαση που ζούσε η έφηβη κόρη τους στα χέρια του (σήμερα) 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας στον Ωροπό,  που δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για σεξουαλικές κακοποιήσεις αθλητριών, περιέγραψαν σήμερα στο δικαστήριο οι γονείς της 21χρονης Αμαλίας.

«Έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Η κόρη μου ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν ”είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς» κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της αθλήτριας. Και πρόσθεσε:

«Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει…».

Το θερμόμετρο της έντασης στην δικαστική αίθουσα ανέβηκε όταν ο εισαγγελέας ζήτησε από τη μητέρα της 21χρονης να σχολιάσει το γεγονός πως «όσοι μάρτυρες προηγήθηκαν, γονείς συναθλητριών της κόρης της, κατέθεσαν πως  είχε σχέση με τον προπονητή».

Εκείνη πιθανολόγησε πως το έκαναν «για λόγους φθόνου και ζήλιας» ή για να καλύψουν «τις πειθαρχικές κυρώσεις που πιθανόν να είχαν τα μέλη του ομίλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του πατέρα της νεαρής αθλήτριας που κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της.

«Έφυγε η Γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρο του. Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από ένα προπονητή που έχεις σαν οικογένεια;» ανέφερε ο πατέραςτης καταγγέλλουσας.

Όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα για την καταγγελλόμενη πράξη σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης του στο δωμάτιο ξενοδοχείο στο Γαλαξίδι ενώ ήταν και αυτός συνοδός της αποστολής απάντησε εμφανώς ταραγμένος:

«Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε μέρα στον ύπνο μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου. (Κλαίγοντας) Τι να σας πω ότι θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου».

Η υπόθεση της αθλήτριας είναι η πρώτη του κινήματος #meToo που έφθασε στην Εισαγγελία μετά την κατάθεση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο προπονητής είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Μαΐου.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα