ΑΘΗΝΑ
01:00
|
29.09.2024
Την 96χρονη μονάρχη που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα αντικαθιστά ο πρίγκιπας Κάρολος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 60 χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν παρευρέθηκε στην επίσημη έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες μετακίνησης όπως ανακοινώθηκε από το Μπάκιγχαμ.

Την βασίλισσα αντικαθιστά στην τελετή ο διάδοχος πρίγκιπας Κάρολος, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από το 1963 που η 96χρονη Ελισάβετ χάνει την τελετουργική αυτή εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάζονται οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Κατά της διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της η Ελισάβετ έχει χάσει την τελετή μόνο δύο φορές, το 1959 και το 1963, όταν ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Άντριου και μετά στον Πρίγκιπα Εδουάρδο.

Ως αρχηγός του κράτους, η βασίλισσα  είθισται να προεδρεύει της επίσημη έναρξης των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου, διαβάζοντας το νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησής σε μια ομιλία που εκφωνεί από έναν επιχρυσωμένο θρόνο στη Βουλή των Λόρδων.

«Η βασίλισσα συνεχίζει να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και σε συνεννόηση με τους γιατρούς της αποφάσισε απρόθυμα ότι δεν θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του κοινοβουλίου», ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του, στην οποία προστίθεται ότι «κατόπιν αιτήματος της Αυτής Μεγαλειότητος και με τη συμφωνία των αρμόδιων αρχών, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα διαβάσει την Ομιλία της Βασίλισσας εκ μέρους της».

Η μακράν μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης έχει εμφανιστεί ελάχιστες φορές από τότε που πέρασε μια απρογραμμάτιστη νύχτα στο νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο και έχει παραπονεθεί για δυσκολίες στην κίνηση, ενώ το ίδιο διάστημα βρέθηκε και θετική στον κορονοϊό.

Πηγή: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα