ΑΘΗΝΑ
10:01
|
08.08.2022
Στην οδό Σπυρίδωνος Βασιλειάδου 32 από τον Καναδό Εμανουέλ Ζαρούς (Emmanuel Jarus).
default
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πάντα ξεκινάω από τη διάθεση που θέλω να αποπνέει η τοιχογραφία, μετά περνάω στη σύνθεση και τους χρωματικούς τόνους και το τελικό στάδιο είναι η ζωγραφική», δήλωσε ο Εμανουέλ Ζαρούς (Emmanuel Jarus), o οποίος ταξίδεψε από τον Καναδά για να δημιουργήσει την πρώτη τοιχογραφία του 7ου Διεθνούς Street Art Festival της Πάτρας |ArtWalk7.

Η έμπνευση για τα έργα του Jarus προέρχεται από τα πολλά ταξίδια του, κατά τη διάρκεια των οποίων ασχολείται με τη φωτογραφία. Πριν από κάθε τοιχογραφία, θέλει να γνωρίζει τον τοίχο και την περιοχή γύρω του, ώστε να επιλέξει το κατάλληλο ύφος και σχέδιο, με σκοπό να δέσουν όλα οργανικά.

Για τη συγκεκριμένη τοιχογραφία στην οδό Σπυρίδωνος Βασιλειάδου 32 στην Πάτρα άντλησε την έμπνευσή του από τη φωτογραφία ενός φίλου, με τον οποίο πέρασε μια μέρα στη φύση σε ένα από τα ταξίδια του. «Μου αρέσει ο συνδυασμός της χαλαρής στάσης του σώματος με μια πλάτη που είναι όμως δυνατή. Εστιάζοντας στη φιγούρα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται το πρόσωπο, νιώθεις πως πρέπει να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα που κοιτάζει προς τα έξω», είπε ο Καναδός καλλιτέχνης.

Στην Πάτρα εντυπωσιάστηκε από τις τοιχογραφίες των προηγούμενων φεστιβάλ που δίνουν χρώμα και ζωντάνια στα κτίρια της πόλης, ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνέπεια και τον επαγγελματισμό της ομάδας της Art in Progress που διοργανώνει το Φεστιβάλ σε εθελοντική βάση και σίγουρα θα επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα!

*Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

*Περισσότερες πληροφορίες για τον Emmanuel Jarus, μπορείτε να βρείτε εδώ.
Μερικά από τα έργα του σε όλο τον κόσμο είναι τα εξής:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Jarus (@youngjarus)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Jarus (@youngjarus)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Jarus (@youngjarus)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ρότζερ Γουότερς εξηγεί σε 2 λεπτά γιατί ο Μπάιντεν είναι «εγκληματίας πολέμου»

Ηθοποιοί απλήρωτοι επειδή διάβασαν το κείμενο του ΣΕΗ για τον Λιγνάδη;

Θετικοί στην επιστροφή των Γλυπτών οι αναγνώστες της Sunday Times

Συναυλία στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με την Πανσέληνο του Αυγούστου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα