ΑΘΗΝΑ
08:04
|
04.05.2024
Η Έιβριλ Χέινς, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, κατέθεσε στο Κογκρέσο εκτιμήσεις για τις επόμενες πιθανές κινήσεις του Ρώσου προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έιβριλ Χέινς καταθέτοντας νωρίς σήμερα το απόγευμα στο Κογκρέσο ισχυρίστηκε πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί το επόμενο διάστημα να γίνει «ακόμη πιο απρόβλεπτος» και να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στην Ρωσία ώστε να υποστηρίξει τους φιλόδοξους στόχους του στην Ουκρανία.

Η Χέινς υποστήριξε ακόμη (επικαλούμενη στοιχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών) πως ο Ρώσος πρόεδρος προετοιμάζεται για «έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία στη διάρκεια του οποίου θα επιδιώξει να πετύχει στόχους πέρα από το Ντονμπάς», συμπεριλαμβανομένης της Υπερδνειστερίας στην Μολδαβία.

«Η παρούσα τάση αυξάνει την πιθανότητα ο Πρόεδρος Πούτιν να στραφεί σε πιο δραστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής στρατιωτικού νόμου, τον αναπροσανατολισμό της βιομηχανικής παραγωγής, ή ενδεχομένως της κλιμάκωσης  των στρατιωτικών επιλογών για να απελευθερωθούν πόροι που χρειάζονται για την επίτευξη των στόχων» είπε η Χέινς.

Η ίδια πρόσθεσε επίσης πως είναι απίθανο ο Ρώσος πρόεδρος να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων παρά μόνον εάν αντιμετωπίσει «υπαρξιακή απειλή η Ρωσία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα