ΑΘΗΝΑ
19:19
|
08.05.2024
Μμείωση των διεθνών διαθέσιμων αποθεμάτων «σε όλους τους τομείς ενέργειας διαπιστώνουν οι υπουργοί Ενέργειας Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυστηρή προειδοποίηση για την σημαντική μείωση των διεθνών διαθέσιμων αποθεμάτων «σε όλους τους τομείς ενέργειας, από το αργό έως το ντίζελ και το φυσικό αέριο» μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απηύθυνε την Τρίτη ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν μιλώντας στο συνέδριο World Utilities Congress στο Άμπου Ντάμπι των ΗΑΕ.

«Είμαι πολύ ανήσυχος για το γενικό σύστημα ενέργειας που υπάρχει σήμερα. Εάν εστιάσω στα πιο σημαντικά μηνύματα θα πρέπει να πω ότι ο κόσμος θα πρέπει να δράσει συλλογικά, υπεύθυνα και χωρίς αποκλεισμούς ώστε να σωθεί η παγκόσμια οικονομία από δύο προβλήματα: τις εφοδιαστικές αλυσίδες και ζητήματα υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνουν την Ενέργεια…Αυτά τα δύο ζητήματα είναι σημαντικά πέραν της πολιτικής» είπε ο Σαουδάραβας υπουργός σύμφωνα με ρεπορτάζ του αραβικού δικτύου zawya.com.

Σε επόμενο σημείο παρατήρησε ότι το πλέον εύκολο είναι να βρεις κάποιον για να τον κατηγορήσεις «αλλά το πολύ δύσκολο είναι να παραδεχθούν οι άνθρωποι πως χρειάζεται αναλογισμός, σκέψη καθώς και το να αντιμετωπίσουν αξιόπιστα ό,τι χρειάζεται να γίνει για να σωθεί η κατάσταση». Και στη συνέχεια αναρωτήθηκε:
«Γιατί είναι στο επίκεντρο ενδιαφέροντος η αύξηση του κόστους πετρελαίου και όχι οι τιμές σε βενζίνη, ντίζελ ή ο,τιδήποτε άλλο;»

Παρόμοιες ανησυχίες εξέφρασε και Εμιρατινός υπουργός Ενέργειας.

Στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ, Σουχαΐλ αλ Μαζρουέι, τόνισε την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις στην ενέργεια ανά τον κόσμο, προειδοποιώντας πως η συμμαχία OPEC+ δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί να εγγυηθεί επαρκείς προμήθειες πετρελαίου, όταν η ζήτηση ανακάμψει πλήρως από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΝΤ: Μια σειρά χώρες επαναξιολογούν την εξάρτησή τους από το δολάριο

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Amazon: Επένδυση 9 δισ. στη Σιγκαπούρη για επέκταση των υπηρεσιών cloud

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα