ΑΘΗΝΑ
19:20
|
26.04.2024
«Είναι πολύ πιο πιθανό η μηχανή εκτύπωσης χρημάτων, την οποία χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να διογκώσουν το τεράστιο δημόσιο χρέος τους, να βγει εκτός λειτουργίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποτύχουν να περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και την πολιτική επιρροή της στον κόσμο, δήλωσε την Τετάρτη μέσα από το κανάλι του στο Telegram ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Υπενθύμισε ότι νωρίτερα η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ ενός πακέτου βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία. «Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζητούσε λιγότερα, αλλά άλλα δύο δισεκατομμύρια σπαταλήθηκαν αφειδώς», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος δήλωσε ότι «πολλοί στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ» θα αποζητήσουν μερίδιο σ’ αυτή την πίτα, ενώ πρόβλεψε ότι η βοήθεια «μπορεί να κλαπεί και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

«Είναι ξεκάθαρο», είπε ο Μεντβέντεφ, «ότι ο λόγος αυτής της άνευ προηγουμένου “βοήθειας” δεν είναι η αγάπη για την Ουκρανία ή η επιθυμία να στηρίξει κανείς την οικονομία της. Σκοπός της κίνησης είναι να συνεχιστεί ο πόλεμος διά αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας και να προκληθούν σημαντικές απώλειες στη χώρα, ώστε να περιοριστεί η οικονομική της ανάπτυξη και η πολιτική επιρροή της στον κόσμο».

«Αυτό δεν θα λειτουργήσει», είπε ο Μεντβέντεφ. «Είναι πολύ πιο πιθανό η μηχανή εκτύπωσης χρημάτων, την οποία χρησιμοποιεί η Αμερική για να διογκώσει το ήδη τεράστιο δημόσιο χρέος της, να βγει εκτός λειτουργίας», ανέφερε και υπενθύμισε τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι για αυτό «οι Αμερικανοί θα πρέπει να ευχαριστήσουν τις ρωσοφοβικές αρχές τους».

«Όσον αφορά τους στόχους της ρωσικής ειδικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς, θα επιτευχθούν», κατέληξε.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα