ΑΘΗΝΑ
06:20
|
03.07.2024
Οι δύο παράλληλες κυβερνήσεις θα έχουν έδρα σε Σύρτη (εκείνη του Φ.Μπασάγα) και σε Τρίπολη (του Α.Ντμπεϊμπά).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπρόσωπος της λιβυκής βουλής ανακοίνωσε σήμερα πως εγκρίθηκε η αλλαγή έδρας της κυβέρνησης από την πρωτεύουσα Τρίπολη στην Σύρτη, με αφορμή την άρνηση του πρωθυπουργού Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά να παραδώσει την εξουσία στον διάδοχό του, Φάθι Μπασάγα.

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού κοινοβουλίου Αμπντουλάχ Μπλάιχιγκ, πρόσθεσε πως η βουλή θα πραγματοποιήσει την δική της συνεδρίαση στη Σύρτη.

Η εξέλιξη θεωρήθηκε πως σαφής παραδοχή της νέας κυβέρνησης πως αδυνατεί να μεταβεί στην Τρίπολη για να αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο στο οποίο παραμένει με πρόσχημα την διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών ο Ντμπεϊμπά.

Ως εκ τούτου, η Λιβύη διαθέτει «επίσημα» δύο παράλληλες κυβερνήσεις, περιπλέκοντας τις δυνατότητες συνεννόησης και εξεύρεσης κοινής απόφασης για την διεξαγωγή των λιβυκών εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για τον περασμένο Δεκέμβρη.

Νωρίτερα, ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία όλων των πετρελαιοπηγών και λιμανιών της χώρας μετά την απόφαση οργανώσεων που είχαν μπλοκάρει τη λειτουργία τους επιδιώκοντας την ικανοποίηση πολιτικών και οικονομικών αιτημάτων.

Παράλληλα σήμερα ανακοινώθηκε η ναυτιλιακή σύνδεση της Τουρκίας με την Λιβύη μέσω δρομολογίων πλοίου του τουρκικού ναυτιλιακού ομίλου Χασάνογλου (Hasanoglu Group). Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Αντιόχειας στις ακτές της Τουρκίας στην Μεσόγειο) προς το λιβυκό λιμάνι Μισράτα και το αντίστροφο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης: Είμαι πεπεισμένος μεταρρυθμιστής

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες για την επερχόμενη κακοκαιρία

Ανδρουλάκης: Με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα

Η Μελόνι χτίζει τη μονοκρατορία της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα