ΑΘΗΝΑ
11:18
|
20.04.2024
Σχέδιο για κατάργηση μίας στις πέντε θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα ζήτησε από τους υπουργούς του ο Μπόρις Τζόνσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιθώριο ενός μήνα έδωσε στους αρμόδιους υπουργούς του ο Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να εκπονήσουν ένα σχέδιο για την δραστική συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης, καθώς η κυβέρνησή του δέχεται ισχυρές κοινωνικές πιέσεις για το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Σύμφωνα με πηγές, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε 90.000 απολύσεις, δηλαδή περικοπή μίας στις πέντε θέσεις, ώστε το προσωπικό που απασχολείται στον δημόσιο τομέα να επιστρέψει στα επίπεδα του 2016.

Μιλώντας στην Daily Mail o πρωθυπουργός ανέφερε ότι η εξοικονόμηση πόρων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικές περικοπές.

Το 2016 υπήρχαν στη χώρα 384.000 δημόσιοι υπάλληλοι – ο χαμηλότερος αριθμός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – αλλά καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την ΕΕ, οι αριθμοί αυξάνονταν σταθερά έως ότου έφτασαν τις 475.000 στο τέλος του περασμένου έτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την η ένωση δημοσίων υπαλλήλων FDA είπε ότι η επέκταση του δημόσιου τομέα μετά το 2016 ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση «δύο πρωτοφανών γεγονότων», του Brexit και της πανδημίας.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου, Ντέιβ Πένμαν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφασίσει να περικόψει τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο στα επίπεδα του 2016, αλλά τότε θα πρέπει ότι θα πρέπει επίσης να επιλέξει «τι δεν θα έχει πλέον την ικανότητα να κάνει αυτό το περιορισμένο Δημόσιο», αναφερόμενος για παράδειγμα σε υπηρεσίες έκδοσης διαβατηρίων, συνοριακών ελέγχων ή παροχής υπηρεσιών υγείας.

«Χωρίς συνοδευτική στρατηγική, αυτές οι περικοπές φαίνονται περισσότερο ως μια συνέχεια του πολέμου της κυβέρνησης ενάντια στον δημόσιο τομέα – ή ακόμα χειρότερα ως κακώς μελετημένες, βιαστικές περικοπές θέσεων εργασίας που δεν θα οδηγήσουν σε μια πιο οικονομική κυβέρνηση», είπε.

Οι Εργατικοί κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «άσκοπη ρητορική και έλλειψη δράσης» αντί να εφαρμόσει έναν έκτακτο προϋπολογισμό που θα προσφέρει περισσότερη υποστήριξη στους ανθρώπους.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα