ΑΘΗΝΑ
22:46
|
24.04.2024
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 17 Ιουλίου με το ερώτημα της ένωσης της περιοχής με τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 17 Ιουλίου στη Νότια Οσετία με το ερώτημα της ένωσης της περιοχής με τη Ρωσία. Αυτό μετέδωσε απόψε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο τον απερχόμενο πρόεδρο της αποσχισθείσας (από τη Γεωργία) επαρχίας, Ανατόλι Μπιμπίλοφ.

«Ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι μαζί. Η Νότια Οσετία και η Ρωσία θα είναι μαζί. Είναι η αρχή μιας νέας, σπουδαίας ιστορίας» πρόσθεσε ο Ανατόλι Μπιμπίλοφ που δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο αξίωμα του «προέδρου» στις αρχές του μήνα και αναμένεται να παραδώσει την σκυτάλη της εξουσίας στις 24 του μήνα, στον διάδοχό του, Αλάν Γκαγκλόγιεφ.

Η εκλογική επιτροπή έχει ορίσει την 24η Μαΐου ως την ημέρα παράδοσης της εξουσίας.

Στις 30 Μαρτίου ο απερχόμενος πρόεδρος Μπιμπίλοφ είχε προαναγγείλει ότι η Νότια Οσετία σχεδίαζε στο εγγύς μέλλον να ενωθεί με τη Ρωσία. Η Γεωργία καταδίκασε τότε την πρόταση διενέργειας δημοψηφίσματος, ως απαράδεκτη.

Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά τον πόλεμο-αστραπή με τη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008.

Παρέχει οικονομική στήριξη στις δύο περιοχές, ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους τους, ενώ χιλιάδες στρατιώτες σταθμεύουν εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα