ΑΘΗΝΑ
11:41
|
20.04.2024
Υπό την «πρωθυπουργία» του Ουνάλ Ουστέλ με συμμετοχή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος Αναγέννησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς ψήφο εμπιστοσύνης στην αποκαλούμενη «βουλή»του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου και έγκριση του προγράμματός της προχωρά η νέα τρικομματική «κυβέρνηση» με τη συμμετοχή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ) και του Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ)

Τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στην «βουλή», το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα του Λαού (ΚΛ) απείχαν από την έναρξη της διαδικασίας σχηματισμού «κυβέρνησης».

Στην νέα περίοδο, στο αξίωμα του «πρωθυπουργού» βρίσκεται ο κ. Ουστέλ, ο οποίος πρόσφατα διεκδίκησε ανεπιτυχώς την ηγεσία του ΚΕΕ. Το όνομα του κ. Ουστέλ ενεπλάκη στις αρχές της πανδημίας σε ένα σκάνδαλο που αφορούσε την παραβίαση της καραντίνας.  

Στην νέα «κυβέρνηση» το ΔΚ ελέγχει την «αντιπροεδρία» και το «υπουργείο τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος». Το κόμμα των εποίκων, το ΚΑ, ελέγχει το «υπουργείο δημοσίων έργων και μεταφορών». 

Στην νέα «κυβέρνηση» συμμετάσχει μια «βουλευτής» του ΚΚΕ. Πρόκειται για την «υπουργό υγείας», Ιζλέμ Γκούρτσαγ Άλτουγρα. 

Οι εκπρόσωποι της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης ασκούν δριμύτατη κριτική στα κόμματα που συμμετάσχουν στην νέα «κυβέρνηση», με το σκεπτικό ότι ευθύνονται για το πολιτικό αδιέξοδο και ότι δεν πρόκειται να λύσουν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι Τουρκοκύπριοι.

Ο επικεφαλής του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Όζερσαϊ, αντιδρώντας στον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης», δια μέσου των μέσων κοινωνική δικτύωσης, δήλωσε ότι «έπαιξαν και γλέντησαν πριν από λίγο μόνοι τους στην βουλή. Είναι κρίμα το σημείο, στο οποίο οδήγησαν την αξιοπρέπεια του κράτους που ίδρυσαν οι Τουρκοκύπριοι μετά από τόσα χρόνια αγώνα», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος. 

Νωρίτερα ο αρχηγός της τουρκοκυπριακής αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ξεκαθαρίσει την αντίθεση του με την τροπή των πολιτικών εξελίξεων στα κατεχόμενα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα