ΑΘΗΝΑ
15:27
|
19.04.2024
Ο ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. «τοποτηρητής» της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ηρεμίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας, προκάλεσε η αστυνομική βία κατά των φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 10 Μαΐου, στο χώρο του πανεπιστημίου. 

«Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σειράς καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας ή/και άσκηση παράνομης βίας από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα, και η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει πολλά τέτοια περιστατικά, περιλαμβανομένων κακομεταχειρίσεων κατά ατόμων κατά τη σύλληψη ή/και την κράτηση, αλλά και υπερβολικής χρήσης βίας, όπως αποτυπώνεται σε διαδοχικές εκθέσεις της κατά το 2021-22. Καλούμε τις αρχές να διασφαλίσουν άμεσα αμερόληπτες και αποτελεσματικές έρευνες για τα καταγγελλόμενα περιστατικά», αναφέρει η διεθνής οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα ΑΕΙ, όμως έχουν αλλάξει, έχουν γίνει «σωστά», «σύγχρονα» και βέβαια συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας. Ο χώρος του ελληνικού Πανεπιστημίου δεν είναι ανοικτός σε όλους. Δεν είναι ένας χώρος ελεύθερος για άσκοπες ανταλλαγές απόψεων, για κοινωνικοποίηση και φοιτητική ανεμελιά. Όπως εύστοχα σχολιάζει ο σκιτσογράφος Ιάκωβος Βάης με το πενάκι του: «Από εδώ και πέρα θα μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο όσοι έχουν δουλειά».

Και υπεύθυνος για το ξεσκαρτάρισμα των φοιτητών θα είναι: ο ειδικός φρουρός!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Υποαμειβόμαστε-Δεν μας δίνουν τα προβλεπόμενα δώρα

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Εκδήλωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα