ΑΘΗΝΑ
12:52
|
19.04.2024
Μια δυστοπική παράσταση σχεδιασμένη αποκλειστικά από απόφοιτους της Δραματικής Σχολής «Αρχή-Νέλλη Καρρά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ομάδα νέων παιδιών, απόφοιτων της Δραματικής Σχολής «Αρχή-Νέλλη Καρρά», ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση που είναι κυριολεκτικά φτιαγμένη και οργανωμένη σε όλη την διαδικασία της από τους ίδιους, με το έργο του Έντουαρτν Μποντ «Τίποτα δικό μου».

Ανήσυχο πνεύμα, ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας του έργου Έντουαρντ Μποντ, ένας από τους τελευταίους μύθους του σύγχρονου βρετανικού θεάτρου, είναι αυτός που με το προκλητικό έργο του ανέτρεψε την αντίληψη για την θεατρική ψυχαγωγία και μαζί της τις παρεμβάσεις της Βασιλικής Λογοκρισίας της Αγγλίας.

Η υπόθεση μεταφέρει τον θεατή στο δυστοπικό 2077. To παρελθόν έχει καταργηθεί. Η μνήμη έχει διαγραφεί. Οι πόλεις αναμορφώνονται σύμφωνα με την τάξη και την πειθαρχία που επιβάλλουν οι αρχές. Όλοι ζουν σε ίδια σπίτια, με ίδια έπιπλα τρώνε το ίδιο φαγητό. Πόλεις που καταστρέφονται, πρόσφυγες που αποζητούν καταφύγιο αλλού και ομαδικές αυτοκτονίες επιβάλλουν σκληρή αστυνόμευση και περιπολίες ελέγχου.

Η Σάρα ζει με τον Τζαμς ο οποίος εργάζεται στην υπηρεσία περιπολίας. Ένας άντρας εμφανίζεται στο σπίτι τους και ισχυρίζεται ότι είναι ο αδερφός της Σάρας, φέρνοντας μαζί του μια  παιδική φωτογραφία που έχει διασωθεί από τις αρχές, και ξυπνά όλες τις αναμνήσεις.

[…] Οι αρχές είχαν δίκιο που κατάργησαν το παρελθόν. Το ξεφορτωθήκανε. Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν τα έχουν όλα; Μια μέρα σε παρακαλάνε να τους πάρεις. Προτιμάνε την ησυχία τους. Γι’ αυτό και γαντζωθήκανε από την αναμόρφωση, γι΄ αυτό και ξέχασαν τόσο εύκολα. Όλοι τους ίδιους τοίχους-τα ίδια έπιπλα-τα ίδια ρούχα-το ίδιο φαγητό. Βάσει κανονισμού. Παίρνει χρόνο -αλλά πρέπει […].

Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου, Δημήτρης Φιλιππουπολίτης
Επιμέλεια Σκηνοθεσίας: Νέλλη Καρρά
Σχεδιασμός φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος
Επιμέλεια ήχου/πρωτότυπη μουσική: Αντώνης Παπαδάκης
Κοστούμια: Νεκταρία Συρίγου
Φωτογραφίες: Γιώργος Ζάμπογλου
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Μυρσίνη Κουτσκουδή

Παίζουν : Μιχάλης Κοντός, Μιχάλης Κουτσκουδής, Βάσια Στάμου

Στο Skrοw Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι

Hμερομηνίες παραστάσεων: 16 &17.05, 23 & 24.05, 30.05

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Guardian: «Ελιτίστικο» το σχέδιο της Ελλάδας για πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη

Ανησυχεί για τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα ο Ίλον Μασκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα