ΑΘΗΝΑ
06:03
|
10.06.2026
«Πιστεύουμε ότι η Σουηδία χρειάζεται τις επίσημες εγγυήσεις ασφαλείας που συνοδεύουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ», , δήλωσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Αντερσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αύριο θα διασφαλίσω ότι υπάρχει ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη στην Βουλή για την αίτηση ένταξης της Σουηδίας και στην συνέχεια θα λάβουμε μία κυβερνητική απόφαση», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Αντερσον κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Στοκχόλμη.

Μία κοινή υποψηφιότητα στο ΝΑΤΟ με την Φινλανδία είναι το καλύτερο για την Σουηδία και την ασφάλειά της, πρόσθεσε η πρωθυπουργός.

Οι ανάγκες ασφαλείας της Σουηδίας υπηρετούνται με το καλύτερο τρόπο από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Μαγκνταλένα Αντερσον, αφού το κόμμα της, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, άλλαξε την πολιτική του γραμμή εγκαταλείποντας την πάγια άρνησή του για ένταξη της χώρας στην Συμμαχία, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Το καλύτερο για την ασφάλεια της Σουηδίας και του σουηδικού λαού είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε η σουηδή πρωθυπουργός.

«Πιστεύουμε ότι η Σουηδία χρειάζεται τις επίσημες εγγυήσεις ασφαλείας που συνοδεύουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Ο Ράμα χλευάζει με AI βίντεο τους influencer που αντιδρούν στο σχέδιο Κούσνερ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Έξι χώρες επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους διευκολύνουν τη βία των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα