ΑΘΗΝΑ
04:33
|
04.07.2022
Ο γερουσιαστής Ραντ Πολ μπλόκαρε μόνος του τη διέλευση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία αξίας περίπου 40 δις δολαρίων την Πέμπτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γερουσιαστής Ραντ Πολ μπλόκαρε μόνος του τη διέλευση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία αξίας περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη, καθώς επέμενε ότι ένας γενικός επιθεωρητής θα πρέπει να επιβλέπει τις δαπάνες των ΗΠΑ στη χώρα καθώς αυτή μάχεται μια ρωσική εισβολή.

Ο Ρεπουμπλικανός από το Κεντάκι είπε ότι η Ουκρανία δεν μπορούσε να σωθεί «καταδικάζοντας την οικονομία των ΗΠΑ» και ανέφερε γενικά τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, τις τιμές των τροφίμων και τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεων του στη Γερουσία.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ (Δημοκρατικός) και ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ (Ρεπουμπλικάνος) συμφώνησαν σε ένα σχέδιο ψηφοφορίας για το πακέτο βοήθειας την Πέμπτη, καθώς και μια τροπολογία από τον Πωλ που θα επεκτείνει τις εξουσίες του γενικού επιθεωρητή για το Αφγανιστάν για να συμπεριλάβει την Ουκρανία.

Ο Πωλ αντιτάχθηκε στη συνέχιση του σχεδίου επειδή θέλει να τροποποιηθεί η τρέχουσα νομοθεσία ώστε να συμπεριλάβει τη θέση του σχετικά με τον γενικό επιθεωρητή αντί να το ψηφίσει ως τροπολογία.

Η απόφασή του να αρνηθεί την ομόφωνη συναίνεση θα καθυστερήσει την έγκριση του πακέτου βοήθειας πιθανώς μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

«Ο όρκος μου είναι στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, όχι σε κανένα ξένο έθνος και ανεξάρτητα από το πόσο ευνοϊκά διακείμενος είναι ο λόγος, ο όρκος μου είναι στην εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε ο Πολ.

«Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ουκρανία καταδικάζοντας την οικονομία των ΗΠΑ», είπε, αναφέροντας τον πληθωρισμό καθώς και το κόστος του φυσικού αερίου, των οχημάτων και των τροφίμων.

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού ήταν 8,3 τοις εκατό τον Απρίλιο, παραμένοντας σε υψηλό σχεδόν 40 ετών.

«Ναι, ο πληθωρισμός δεν έρχεται από το πουθενά», συνέχισε ο Πολ. «Προέρχεται από ελλείμματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα διάσωσης για τον COVID-19, οδηγώντας σε ένα από τα υψηλότερα και πιο παρατεταμένα επίπεδα πληθωρισμού στην ιστορία των ΗΠΑ.»

«Οι Αμερικανοί αγωνιούν και το Κογκρέσο φαίνεται ότι σκοπεύει μόνο να προσθέσει σε αυτήν την αγωνία, φτυαρίζοντας περισσότερα χρήματα προς τα έξω όσο πιο γρήγορα μπορούν», είπε.

Ο Πωλ επεσήμανε ότι αυτό το πακέτο θα είναι το δεύτερο νομοσχέδιο για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία φέτος. Τον Μάρτιο, το Κογκρέσο ενέκρινε χρηματοδότηση 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Πωλ ανέφερε επίσης προηγούμενη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, καθώς και το κόστος των δαπανών για τον COVID-19 και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Σημείωσε επίσης ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία.

«Βιώνουμε ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό πληθωρισμού εδώ και τέσσερις δεκαετίες», είπε ο Πωλ. «Η επίθεση κατά της νομισματικής πειθαρχίας είναι αβάσταχτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Αν δεν βάλουμε τέλος στη δημοσιονομική παραφροσύνη, μας περιμένει μια μέρα της κρίσης.»

«Το Κογκρέσο θα πρέπει να αξιολογήσει το κόστος της μετάβασης σε αυτό το μονοπάτι», είπε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ουκρανία σκοτώνοντας την οικονομική μας ισχύ. Επομένως ενεργώ για να τροποποιήσω το νομοσχέδιο για να επιτραπεί ένας ειδικός γενικός επιθεωρητής. Αυτός θα ήταν ο γενικός επιθεωρητής που επέβλεπε τα απόβλητα στο Αφγανιστάν και έκανε εξαιρετική δουλειά».

Ο Σούμερ αρνήθηκε να τροποποιήσει τη νομοθεσία και η Γερουσία θα διεξαγάγει διαδικαστική ψηφοφορία τη Δευτέρα με την ελπίδα να προωθήσει το πακέτο.

Το πακέτο βοήθειας πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τρίτη με ψήφους 368 κατά και 57 κατά και οι Σούμερ και ΜακΚόνελ ήλπιζαν για ένα σχετικά γρήγορο πέρασμα στη Γερουσία.

Πηγή: Newsweek

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και εγένετο σκότος!

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα