ΑΘΗΝΑ
14:47
|
25.04.2024
Η καταστολή στους χώρους της εκπαίδευσης δεν είναι μονοπώλιο των Πανεπιστημίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τρομοκρατία και η καταστολή στους χώρους της εκπαίδευσης δεν αποτελεί μονοπώλιο των Πανεπιστημίων καθώς διώξεις αντιμετωπίζουν και μαθητές οι οποίοι έκαναν το… λάθος να κάνουν κατάληψη.

Σήμερα αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου εννέα μαθητές του 1ου Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου, έπειτα από την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο τον Οκτώβριο του 2020.

Τότε η ίδια η Διεύθυνση του Σχολείου έκανε καταγγελία αναφέροντας τα ονόματα των εννέα αυτών μαθητών, η δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα στη συνέχεια και ο Σύλλογος Γονέων επιβεβαίωσε σε πρώτη φάση την αναφορά για συμμετοχή μαθητών.

Φαίνεται, πως αυτή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που μαθητές θα καθίσουν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου επειδή προχώρησαν σε κατάληψη. Τα ίδια τα παιδιά δεν έχουν επιβεβαιώσει πως συμμετείχαν.

Να σημειωθεί, πως η Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας είναι στο πλευρό των μαθητών, δηλώνοντας ότι «τα προβλήματα κάθε σχολείου πρέπει να λύνονται με όρους παιδαγωγικούς και όχι σωφρονιστικούς. Η ποινικοποίηση σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση» και ζητά τον τερματισμό της δίωξης των μαθητών.

Σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σημειώνει ότι «τα προβλήματα σε κάθε σχολείο θα πρέπει να λύνονται με όρους παιδαγωγικούς και θα πρέπει να συμμετέχει και η  Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης των μαθητών της σχολικής κοινότητας.

Είναι απαράδεχτό να μην έχει υπάρξει καμία μέριμνα σε αυτά τα 2 χρόνια που πέρασαν και να συνεχίζει η δίωξη των μαθητών».

Ο Σύλλογος ζητάει άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για να σταματήσει η δίωξη των μαθητών σημειώνοντας ότι τέτοιες πρακτικές δεν αποτελούν λύση.

Με πληροφορίες από alfavita.gr, agriniotimes.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Αργεντινή: Στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στο αλυσοπρίονο του Μιλέι

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα