ΑΘΗΝΑ
19:19
|
06.07.2022
Το σκίτσο του Ιταλού Εμανουέλε Ντελ Ρόσο για τις «προτεραιότητες» της Βόρειας Κορέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο «εφιάλτης» του νέου κορονοϊού έφτασε στο κατώφλι της απομονωμένης Βόρειας Κορέας την περασμένη εβδομάδα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, φαίνεται ήδη δυσαρεστημένος από τη διαχείριση της κρίσης από τους υγειονομικούς αξιωματούχους της χώρας του και ζήτησε από τον στρατό να αναλάβει τη διανομή φαρμάκων καθώς τα κρούσματα της νόσου Covid-19 αυξάνονται καθημερινά.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες νοσούν από «πυρετό» ενώ περίπου 50 άνθρωποι φέρονται να έχουν πεθάνει από επιπλοκές του νέου κορονοϊού. Δεν είναι σαφές πόσα από τα ύποπτα κρούσματα στη Βόρεια Κορέα έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό Sars-CoV-2.

Η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει εμβολιαστικό πρόγραμμα και οι δυνατότητες διαγνωστικών ελέγχων είναι περιορισμένες. Ωστόσο, η υγειονομική κρίση δεν έχει βάλει φρένο στις πυραυλικές δοκιμές της χώρας. Την ημέρα της ανακοίνωσης των πρώτων κρουσμάτων η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να πραγματοποίησε την 16η για φέτος πυραυλική της δοκιμή. «Προτεραιότητες» σχολιάζει ο Ιταλός σκιτσογράφος, Εμανουέλε Ντελ Ρόσο, στον ιστότοπο cartoonmovement.com.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινα» τα πυρηνικά και το φυσικό αέριο για την Ε.Ε.

Σε εφαρμογή έξυπνου κινητού, σε λίγο,η αστυνομική ταυτότητα και άλλα ψηφιακά εργαλεία

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός ζητά συμβιβασμούς προβλέποντας επιδείνωση της ακρίβειας…

Σσσς! Η πατρίδα κοιμάται – Ένας εφιάλτης θερινής νυκτός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα