ΑΘΗΝΑ
05:23
|
04.07.2022
Οι προειδοποιήσεις Πούτιν έγιναν στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα σαφή προειδοποίηση σε Σουηδία και Φινλανδία όχι κατά της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ αλλά κατά της επέκτασης των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δομών (και όπλων…) σε αυτές τις δύο χώρες απηύθυνε σήμερα νωρίς το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO, που απαρτίζεται από τη Ρωσία, την Λευκορωσία, την Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν).

Μια τέτοια «διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή (…) αλλά η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στα εδάφη αυτών των χωρών θα οδηγήσει φυσικά σε απάντηση», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη σύνοδο της CSTO, προσθέτοντας πως η Μόσχα πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή στα «σχέδια του ΝΑΤΟ για αύξηση της παγκόσμιας επιρροής του».

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο ρωσικός στρατός απέκτησε «αποδεικτικά στοιχεία» για στοιχεία βιολογικών όπλων που πρακτικά κατασκευάζονταν κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Υποστήριξε επίσης πως «δουλεύονταν πιθανές μέθοδοι και μηχανισμοί αποσταθεροποίησης της επιδημιολογικής κατάστασης στον μετασοβιετικό χώρο».

Υπενθύμισε με νόημα πως ο ΟΣΣΑ σχεδιάζει μια «σειρά κοινών ασκήσεων στο Καζακστάν, στο Κιργιστάν και στο Τατζικιστάν το φθινόπωρο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και εγένετο σκότος!

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα