ΑΘΗΝΑ
05:03
|
04.07.2022
Τελικά, οι Έλληνες πρωθυπουργοί ειδικεύονται στις… άτυχες στιγμές όταν βρίσκονται απέναντι σε Αμερικανούς δημοσιογράφους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όταν η ερώτηση του δημοσιογράφου δεν είναι «βολική» γιατί αυτός τυχαίνει να είναι αρθρογράφος της Washington Post που – απ’ όσο λένε οι πληροφορίες, δεν συμπεριλαμβάνεται στις λίστες Πέτσα – τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, ακόμα κι αν είσαι τέλειος γνώστης της αγγλικής γλώσσας.

Ο λόγος για την ερώτηση που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας υποχώρησε από την 70η στην 108η στην παγκόσμια κατάταξη.

«Μια οργάνωση για την ελευθερία του Τύπου, που εμείς την παίρνουμε πολύ σοβαρά, δημοσίευσε τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου και κατέταξε την Ελλάδα στη χαμηλότερη θέση στην ΕΕ όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου, παίρνοντας μάλιστα τη θέση της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία σας προβληματίζουν. Πείτε μας γιατί συνέβη και τι θα κάνετε;» ήταν η ερώτηση του David Ignatius αρθρογράφου της Washington Post και επιστημονικού συνεργάτη στο Harvard Kennedy School, προς τον πρωθυπουργό σε εκδήλωση στο Georgetown Univercity.

H ερώτηση αυτή έφερε σε προφανή αμηχανία τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εμφανώς σαστισμένος φάνηκε να δυσκολεύεται να βρει τις κατάλληλες λέξεις στα αγγλικά προκειμένου να απαντήσει.

«Αν αναφέρεστε σε έναν δείκτη που δημοσίευσε μια γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, διαφωνώ κάθετα με τα αποτελέσματα και τη μεθοδολογία. Είμαστε μία ελεύθερη δημοκρατία. Κοιτάξτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα, θα δείτε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι πολύ επικριτικές σε ότι κάνουμε. Είναι μία χώρα στην οποία καθένας μπορεί να δημοσιεύσει ο,τιδήποτε», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εμφανή εκνευρισμό.

Μάλλον, τελικά, οι Έλληνες πρωθυπουργοί ειδικεύονται στις… άτυχες στιγμές όταν βρίσκονται απέναντι σε Αμερικανούς δημοσιογράφους, αν θυμηθούμε και το αλησμόνητο «We have already eaten the camel now there is the queue», του κ. Τσίπρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και εγένετο σκότος!

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα