ΑΘΗΝΑ
22:16
|
16.04.2024
Στη βάση της πρόληψης και της συνεργασίας σχεδιάστηκε η προετοιμασία των αρμόδιων κρατικών αρχών ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη βάση της πρόληψης και της συνεργασίας σχεδιάστηκε η προετοιμασία των αρμόδιων κρατικών αρχών ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Ο Αμυράς ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου για τον σχεδιασμό αντιπυρικής περιόδου 2022 που δόθηκε στο Μαρούσι από κοινού με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τόνισε πως μετά από αίτημα των αρμόδιων υπηρεσιών ζητήθηκαν και δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ για να καθαριστούν 40.000 στρέμματα κρίσιμων δασικών οικοσυστημάτων, δασικών δρόμων έκτασης 11.000 χλμ σε όλη τη χώρα ενώ άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες μήκους 1625 χλμ προκειμένου να προστατευτούν δασικές εκτάσεις 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Εικόνα

 Ο Γ. Αμυράς ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι καθαρισμοί και έχουν εγκατασταθεί οι εργολάβοι σε Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική, Τροιζηνία Μέθανα, Πόρο, Κερατσίνι. Εντός της εβδομάδας ξεκινούν οι καθαρισμοί σε: Ηλεία, Κεφαλονιά, Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Μαγνησία, Εύβοια, Ανατολικό Αιγαίο, Λάρισα, Καρδίτσα, Πιερία, Χαλκιδική, Πέλλα, Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο.   

Όπως επεσήμανε: «Η Ελλάδα, ως Μεσογειακή χώρα, είναι συνυφασμένη με τις δασικές πυρκαγιές. Το πρόβλημα επιτείνεται λόγω της κλιματικής κρίσης και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις mega πυρκαγιές».

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της συνεργασίας, ο υφυπουργός ΠΕΝ τόνισε:

«Μετά από 24 πέτρινα χρόνια ήρθε το ραντεβού των δασικών υπηρεσιών και της πυροσβεστικής.      Αποφασίσαμε ότι δεν μπορούν να λείπουν οι δασικές υπηρεσίες από την αντιμετώπιση της φωτιάς, μικρής ή μεγάλης. Έτσι, φέραμε σε επαφή τα στελέχη των δύο σωμάτων και θα αρχίσουν πλέον να συνεργάζονται αφού βρήκαν τους κοινούς κώδικες επικοινωνίες ως προς το τι κάνει ποιός και τι πριν και κατά τη διάρκεια της φωτιάς». 

Σε ό,τι αφορά την πρόληψη, ο Γιώργος Αμυράς είπε ότι για το ΥΠΕΝ έχει πολλά επίπεδα, τονίζοντας: «Δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργήθηκε η γενική γραμματεία δασών με επικεφαλής των Κωνσταντίνο Αραβώση. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Να μπαίνουμε και να καθαρίζουμε προληπτικά αφαιρώντας τη συσσωρευμένη καύσιμη ύλη που βρίσκεται συγκεντρωμένη στα δάση μας».     

Τέλος, ο υφυπουργός ΠΕΝ αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και την αντιπυρική μέριμνα σε αστικά δάση και άλση, όπως το Άλσος Συγγρού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα